Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:13
Αθλητικά

Λευκή πετσέτα από τον Ερασιτέχνη






Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου ως μητρικό σωματείο επιβαλλόταν να βγει μπροστά και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη σωτηρία της ομάδας. Αυτό άλλωστε ζητούσαν όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου.
Ωστόσο, σήμερα η διοίκηση του Ερασιτέχνη αποφάσισε να απεμπλακεί από κάθε προσπάθεια διάσωσης της ομάδας, χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται το γιατί.
Θα του ζητήσει κανείς ευθύνη ακόμα κι αν δεν πετύχαινε το εγχείρημα; Προφανώς και όχι.
Εχει ευθύνες αν έβγαινε μπροστά. Επίσης όχι.
Ο Ερασιτέχνης ήταν υποχρεωμένος και θεσμικά αλλά και ηθικά να αναλάβει πρωτοβουλίες, διότι την παρούσα στιγμή αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στο πρόβλημα που έχει προκύψει.
Το να παρευρεθεί στο προγραμματισμένο ραντεβού με τη Football League και τον ΠΣΑΠ, μόνο θετικά αποτελέσματα θα επέφερε. Το να έτρεχε μαζί με τους φιλάθλους άλλες τρεις ημέρες, μήπως και συγκεντρωνόταν το ποσό των 30.000 ευρώ που απαιτούνταν για τη σωτηρία της ομάδας, δεν ήταν κακό.
Εκτός κι αν οι λόγοι που αποφάσισε να απεμπλακεί εντελώς από την προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας, δεν έχουν σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά και με την πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση, έπειτα από την εξέλιξη αυτή και την αδυναμία – απροθυμία του Ερασιτέχνη να τρέξει τις εξελίξεις, το αύριο του Ολυμπιακού μάλλον είναι καταδικασμένο.