Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 14:33
Τοπικά

Λειτουργία βάσης ΕΚΑΒ στη Σκιάθο – Διευκρινίσεις για το τροχαίο με μοτοποδήλατο.






Μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στις αρχές του Καλοκαιριού, λειτουργεί πλέον βάση ΕΚΑΒ στη Σκιάθο επανδρωμένη με διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων, σύμφωνα μς ανακοίνωση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Είναι η πρώτη χρονιά που καλύπτεται το νησί όλο το 24ωρο και ήδη η χρησιμότητα του φάνηκε ότι ήταν απαραίτητη μια και η Σκιάθος έχει υψηλό ποσοστό τουρισμού.
Μάλιστα προβλέπετε, στην επόμενη προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού που θα πραγματοποιηθεί, να υπάρχουν και 2 θέσεις διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρων ώστε να ενισχυθεί το νησί της Σκιάθου.

Σχετικά με το τροχαίο μεταξύ λεωφορείου και μοτοποδηλάτου που έγινε χθες και ώρα 18:15 στη Σκιάθο, διευκρινίζετε ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραβρέθηκε άμεσα στο συμβάν απ όπου παρέλαβε έναν τραυματία, τον οποίο λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, τον μετέφερε σε ιδιωτικό ιατρείο κατ΄εντολή του Διευθυντή του Κ.Υ.
Η Κα Αυγέρη ευχαριστεί τόσο τους φορείς του νησιού όσο και την ένωση ξενοδόχων της περιοχής, για την προσφορά τους σε στέγαση και σίτιση προς το προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ σύντομα θα βρίσκεται στη Σκιάθο για περαιτέρω οργάνωση και βελτίωση των υπηρεσιών.