Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:24
Τοπικά

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στον λόφο της Γορίτσας






Αρχίζουν σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στον λόφο της Γορίτσας όπου αναμένεται να παρευρεθούν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα.

Η εικόνα θα μεταφερθεί σήμερα το πρωί με πομπή από τον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στον Άνω Βόλου και στον λόφο της Γορίτσας θα βρίσκεται για προσκύνηση από τις 10.30 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσουν οι ιερές παρακλήσεις.
Η Μητρόπολη στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «τη Θεομητορική γιορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής γιορτάζει η Εκκλησία μας αύριο Παρασκευή 21/4. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Προσκυνηματικός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στον λόφο της Γορίτσας, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.
Πανηγυρίζουν επίσης: Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Ζωοδόχου Νεοχωρακίου Αλμυρού. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Ζωοδόχου Μετοχίου Αργαλαστής. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Σίμωνος Δερβίση, ο οποίος θα ομιλήσει.