Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 18:31
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία – Εκατοντάδες χιλιάδες από το Καστελόριζο έως τον Έβρο






Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από το Καστελόριζο έως τον Έβρο κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος και όλους τους κεντρικούς δρόμους δίνοντας παλμό και πάθος στο συλλαλητήριο της Αθήνας κατά της χρήσης του όρου “Μακεδονία” στο όνομα της ΠΓΔΜ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00 με αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τον αριθμό των συμμετεχόντων. Για 1,5 εκατ. κόσμο μιλούν οι διοργανωτές. Στους 14.000 τους υπολογίζει η αστυνομία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση μετά τις 2. Κεντρικοί ομιλητές είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος. Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη.

Το συλλαλητήριο συντόνιζαν:

Παμμακεδονικές Ενώσεις Η.Π.Α., Aυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης – Μακεδονικά Σωματεία Αφρικής – Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων – International Hellenic Association – Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο – Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών – Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο – Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης