Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 07:00
Τοπικά

Λαμπρά τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας






Λαμπρά ήταν τα Θυρανοίξια του νεόδμητου και περικαλλούς Ιερού Παρεκκλησίου της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας, επ’ ονόματι του Προστάτου της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, που τέλεσε απόψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, πλαισιωμένος από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο και πλήθος Κληρικών.

thuranoixia_astunomias_02 thuranoixia_astunomias_04

Στην τελετή παρέστησαν η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και ο εκτελών χρέη Δημάρχου κ. Θάνος Θεοδώρου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Βουλευτής κ. Χρήστος Μπουκώρος, η ηγεσία της Αστυνομικής Δ/νσης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων, καθώς και πλήθος προσκεκλημένων.

Μετά την Ακολουθία του Αγιασμού, Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας, Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Τόλιας, ο οποίος επεσήμανε ότι η ανέγερση του Παρεκκλησίου ήταν όνειρο πολλών ετών και σφοδρή επιθυμία των ανδρών και των γυναικών της Υπηρεσίας, καθώς πλέον γίνεται ο τόπος της προσευχής, της περισυλλογής και της ενίσχυσης όλων για την επιτυχή και ασφαλή διεκπεραίωση των καθηκόντων τους. Ευχαρίστησε δε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερσή του.

thuranoixia_astunomias_05 thuranoixia_astunomias_06

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανακήρυξης του Αγίου Αρτεμίου ως Προστάτου της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στους ακλόνητους δεσμούς φιλίας και αγάπης που τον συνδέουν με το Αστυνομικό Σώμα και τα στελέχη του, από την εποχή που, επί 20ετία, υπηρέτησε ως Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χαρακτήρισε το νέο Παρεκκλήσιο «έργο ενότητος», καθώς σ’ αυτό εργάστηκαν αόκνως και αφιλοκερδώς ένα πλήθος ανθρώπων, που υλοποίησαν το εγχείρημα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εξέφρασε, επίσης, την αγάπη και την εμπιστοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας στις Αστυνομικές Αρχές, την εκτίμησή του για το πολύμοχθο έργο τους, για την ασφάλεια και την ειρηνική συμβίωση όλων στην τοπική κοινωνία και ευχήθηκε ο Άγιος Αρτέμιος να σκέπει και να φρουρεί την ζωή, την υπηρεσία και τις οικογένειες των στελεχών της Αστυνομικής Δ/νσης του Νομού μας.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών στους συντελεστές και δωρητές του έργου.