Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 11:06
Θεσσαλία

Λάρισα: Φυλακή ο πατέρας, ελεύθερος ο γιος






Τον δρόμο για τις φυλακές Λάρισας πήρε ο 49χρονος δράστης της δολοφονίας που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από κτηνοτροφική μονάδα στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας, μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο 28χρονος γιός του που ήταν παρόν στο συμβάν, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο δράστης ισχυρίστηκε πως άλλες τρεις φορές στο παρελθόν είχε πέσει θύμα κλοπής στο ποιμνιοστάσιό του και όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου χτύπησε ο συναγερμός που είχε εγκαταστήσει για να προφυλάξει την περιουσία του, ξύπνησε αναστατωμένος, πήρε το όπλο που κατείχε νόμιμα καθώς ασχολούνταν με τη σκοποβολή και συνοδευόμενος από το γιό του έσπευσε στο σημείο, όπου αντίκρισε τους δύο άντρες στο αυτοκίνητό τους, λίγο πριν προχωρήσουν στην κλοπή αμνοεριφίων. «Βρισκόμουν σε βρασμώ ψυχής, δεν ήθελα να σκοτώσω» ισχυρίστηκε.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν από τον ανακριτή να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης, ο πρώην Δήμαρχος Κραννώνα, ο Α/δήμαρχος και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση κατοίκων της κοινότητας των Αγίων Αναργύρων και άλλων πολιτών που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στους δύο κατηγορούμενους. Από το πρωί δεκάδες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο, όπου θα οδηγούνταν πατέρας και γιός.

Στο μεταξύ, ο 49χρονος πατέρας του θύματος του αιματηρού επεισοδίου ο οποίος είχε τραυματιστεί και ο ίδιος ελαφρά στο πόδι από τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 8.000 ευρώ για την μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του οι δύο κατηγορούμενοι για απόπειρα ζωοκλοπής. Το θύμα, ο 23χρονος από τα Αμπελάκια, οδηγήθηκε το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία, συνοδευόμενος από πλήθος κόσμου και συγχωριανών του.

Εφ. ΚΟΣΜΟΣ