Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 21:06
Θεσσαλία

Λάρισα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι άνεργου πατέρα με εννιά παιδιά






Το ρεύμα στο σπίτι ενός ανέργου πατέρα 9 παιδιών, με το 10ο να είναι… καθ’ οδόν έκοψε η ΔΕΗ λόγω χρέους 650 ευρώ!

Στην ανακοίνωση-καταπέλτη που εξέδωσε για το περιστατικό το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταγγέλλει τη διακοπή ρεύματος στην οικία της πολύτεκνης οικογένειας.

Ο πολύτεκνος πατέρας, ο οποίος είναι άνεργος εδώ και πολύ καιρό, απευθύνθηκε στη ΔΕΗ, ζητώντας να γίνει ρύθμιση, ώστε να μην προχωρήσει η διακοπή του ρεύματος, όμως η εταιρεία τού ζήτησε το ποσό των 650 ευρώ, το οποίο, φυσικά, δεν διέθετε. «Εγώ δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου», ήταν η απάντησή του, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή της σύνδεσης του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διατυμπάνιζε παλιότερα ότι κανένα σπίτι βιοπαλαιστή δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Σήμερα όμως προχωρά σε διακοπές ρεύματος, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε φτωχούς ανθρώπους και όχι σε μπαταχτσήδες, ενώ για τις μεγάλες βιομηχανίες μείωσε δραστικά την τιμή της κιλοβατώρας.

Συγκεκριμένα το ΕΚΝΛ, καταγγέλλει την διακοπή του ρεύματος σε άνεργο πολύτεκνο με 9 παιδιά στον Αμπελώνα, ο οποίος πολύ καιρό άνεργος τώρα, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του, πολύ δε περισσότερο να πληρώσει λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στον συγκεκριμένο πολύτεκνο άνεργο και σε κάθε οικογένεια ανέργου ή βιοπαλαιστή που δεν μπορεί να πληρώσει, είτε λόγω ανεργίας, είτε γιατί μειώθηκε δραστικά το εισόδημά του. Να μην γίνεται καμία διακοπή σε τέτοιες περιπτώσεις και να μειωθεί άμεσα το τιμολόγιο της ΔΕΗ κατά 50% σε άνεργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθούς, χαμηλοσυνταξιούχους.

Καλούμε τους άνεργους, απλήρωτους και γενικότερα όσους αδυνατούν να πληρώσουν στην ΔΕΗ ή τους γίνεται διακοπή, να απευθύνονται στο ΕΚΝΛ, στα σωματεία του και στις Λαικές Επιτροπές και αγωνιστικά να διεκδικούμε αυτά τα αιτήματα».