Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 21:21
Άλλες Ειδήσεις

Αυτά είναι τα «έξυπνα» παπούτσια του μέλλοντος






xiaomi-teams-up-with-chinas-li-ning-to-manufacture-smart-running-shoes

 

Όταν όλα τα πράγματα γύρω μας αποκτούν και την ένδειξη «smart», αυτό δεν θα μπορούσε να μην γίνει και με τα παπούτσια. Με δεκάδες συσκευές που παρακολουθούν πλέον όλη μας την ζωή σε εικοσιτετράωρη βάση, τα παπούτσια ήταν μέχρι σήμερα ο αδύναμος κρίκος όλης αυτής της νέας γενιάς του δικτυωμένου κόσμου.

Η εταιρία που τα κατασκευάζει (και που πίσω της βρίσκεται η Samsung) υπόσχεται ότι αυτά τα νέα παπούτσια θα αλλάξουν τον τρόπο άσκησης του κάθε ανθρώπου. Και αυτό γιατί δεν αρκείται σε απλές λειτουργίες, όπως το μέτρημα των βημάτωνν, αλλά δίνει πληροφορίες σε ειδική εφαρμογή για την δύναμη που ασκεί κάθε πόδι, τον τρόπο που στεκόμαστε, ενώ παράλληλα προτείνει τι είναι το σωστό και το τι λάθος ανάλογα με το σπορ ή την άσκηση που γίνεται.

Και όλα αυτά γίνονται σε πραγματικό χρονο, καθώς το παπούτσι αυτό μετράει την μετατόπιση βάρους, την πίεση που ασκεί το πόδι, το κέντρο βάρους, την δύναμη που εφάπτεται με το έδαφος κ.λπ.

Η πρώτη τους εμφάνιση θα γείνει στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η εταιρεία φιλοδοξεί να τρέξει μία crowdfunding καμπάνια αργότερα μέσα στο 2016, ώστε να χρηματοδοτήσει το προϊόν της και να τα βγάλει στην παραγωγή.

Περισσότερα Εδω!