Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:24
Θεσσαλία

Λάρισα: Εικόνες διάλυσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο -Επεσε η οροφή γραφείου εν ώρα εργασίας (photos)






Σκηνικό κατάρρευσης παρουσιάζει το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, με την οροφή σε γραφείο του ακτινοθεραπευτικού τμήματος να έχει πέσει στην κυριολεξία.

Το θέμα ανέδειξε ο τομεάρχης Υγείας της νομαρχιακής επιτροπής της Ν.Δ. Λάρισας κ. Θανάσης Σαρατζιώτης, ο οποίος σημειώνει ε δήλωσή του πως «είναι πασιφανές ότι η δημόσια υγεία δεν χτυπάει πλέον κόκκινο, αλλά πέφτει και στα κεφάλια μας».

Συγκεκριμένα ο κ. Σαρατζιώτης αναφέρει τα εξής:

«Κατέρρευσε η στέγη στο γραφείο 13 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα.

Παραλίγο να θρηνήσουμε  και πιθανά θύματα μετά και την πτώση  οροφής σε γραφείο ιατρού ακτινοθεραπεύτριας εν ώρα εργασίας. Η οροφή μετά και τη διάβρωσή της από διαρροή των υδραυλικών, έπεσε πάνω στο γραφείο της ιατρού, που ευτυχώς έλλειπε σε άδεια, διαφορετικά μπορεί και να είχαμε και σοβαρό τραυματισμό.

Ενδεικτικό  είναι πως μετά το Γενικό Νοσοκομείο καταρρέει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο . Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διοικούντων είναι πασιφανές ότι η δημόσια υγεία δεν χτυπάει πλέον κόκκινο, αλλά πέφτει και στα κεφάλια μας.

Προσφάτως, έγινε η δωρεά και η εγκατάσταση νέου μηχανήματος του Ιδρύματος Νιάρχου στο συγκεκριμένο τμήμα. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα βραχυκυκλώσει από διαρροές ; Κατά καιρούς έχουν γίνει επισημάνσεις για ανάλογες διαρροές . Τι περιμένει η τεχνική υπηρεσία της κορωνίδας;

Είναι βέβαιο πως η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση πιθανά να ευθύνεται. Η κεντρική εξουσία θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με ασφάλεια με τον προϋπολογισμό που διατίθεται.

Με τι ασφάλεια θα λειτουργεί το προσωπικό στα δημόσια ιδρύματα που δίνουν  πραγματικά ψυχή και σώμα; Τι ασφάλεια θα νιώθουν οι ασθενείς που βλέπουν οροφές να πέφτουν, ασανσέρ να μην λειτουργούν, φακοί κινητών σε κάποιες περιπτώσεις να αντικαθιστούν τις λυχνίες χειρουργείου, και πάει λέγοντας;

Για μια ακόμη φορά μια εικόνα αποτυπώνει την πραγματικότητα.»

 

 

 

Πηγή: onlarissa.gr