Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 08:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Σημίτης: Συκοφαντίες – Δεν έχω τίποτε να κρύψω






Σε δήλωση προέβη το πρωί της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που κάνει λόγο για άνοιγμα των λογαριασμών του, καθώς και της συζύγου του Δάφνης και του αδελφού του Σπύρου.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Χρυσοχοΐδης: Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Σημίτη

«Δεν εκπλήσσομαι. Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη», σχολίασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

«Το γεγονός ότι βάζουν και την κυρία Σημίτη και τον αδερφό του και ταυτόχρονα εμπλέκουν το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνει που θέλουν να το πάνε», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και εξήγησε ότι «υπάρχει μια κατάθεση ενός Γάλλου, πρώην στελέχους της εταιρείας «ΘΑΛΗΣ», που λέει για κάποιες μίζες στην Ελλάδα, αλλά δεν απέδειξε ποτέ τίποτα και καταδικάστηκε για αυτό».

Όπως λέει ο πρώην υπουργός, «εκεί έχει την αναφορά ότι είχαμε προβλέψει (σσ η εταιρεία ΘΑΛΗΣ), για τους Έλληνες 7% μίζα, αλλά χάσαμε την δουλειά».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξηγεί ότι ο Γάλλος είχε αναφέρει ότι «Δεν μπορέσαμε να πάρουμε το σύστημα ασφάλειας, γιατί οι Αμερικανοί είχαν πρόσβαση στον πρωθυπουργό και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αυτή είναι η ιστορία. Υπάρχει και ένας λογαριασμός του Κώστα Σημίτη προς τον αδερφό του. Έτσι προσπαθούν να στήσουν κάτι».

«Έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς μου, ας κάνουν ότι θέλουν δεν με αφορά. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», σε πρώτη φάση ελέγχονται οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη κι άλλων έξι φυσικών προσώπων, στην Ελλάδα.

Στην εφημερίδα δημοσιεύεται και έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Με βάση αυτό το έγγραφο (που εστάλη στις τράπεζες στις 30 Οκτωβρίου), αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδερφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003) και του Βαγγέλη Μαλέσιου (υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο).

Η Αρχή, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύουν Τα Νέα, ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της συζύγου του Βαγγέλη Μαλέσιου, Διαμαντούλας και του μεσάζοντα οπλικών συστημάτων Λουκά Ρωμανού και ζητά να της σταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

«Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i», γράφει η εφημερίδα.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr