Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Εκκλησίας-κυβέρνησης για τον αποκλεισμό κληρικών από τα σχολεία και τα αποτεφρωτήρια






Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Οπως αποφασίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τις για τις αντιδράσεις που προκάλεσε, η επίσκεψη του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ σε σχολεία της μητροπολιτικής περιφέρειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες καθηγητές εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας έδωσε το “πράσινο φως” στον μητροπολίτη κ. Γαβριήλ να επισκεφθεί σχολεία που βρίσκονται στην μητρόολιτική περιφέρειά του και να παρακολουθήσει τη διδασκαλία των θρησκευτικών.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι κληρικοί θεωρούνται απόβλητοι από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση: «Λυπούμαι που εν έτει 2016, στην πατρίδα μας, οι κληρικοί, θεωρούνται απόβλητοι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Λυπούμαι γιατί κάποιοι συνειδητά παραβλέπουν την τεράστια προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο έθνος μας, στη διάρκεια της ιστορικής του πορείας, αλλά και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι».

Κόντρα και για τα αποτεφρωτήρια
Ωστόσο η κόντρα εκκλησίας-κυβέρνησης δεν περιορίζεται στο θέμα των κληρικών, αλλά και στην καύση των νεκρών. Μάλιστα η εκκλησία αναφέρει πως η Πολιτεία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η θρησκευτική ελευθερία ισχύει για όλους, επομένως νομοθετικά μέτρα προς όφελος όσων είναι άθεοι ή θρησκευτικά αδιάφοροι, δεν μπορούν να επιβληθούν στην πλειοψηφούσα θρησκευτική κοινότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.