Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Δεν θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα






Στη διαβεβαίωση πως δεν θα μπει την Παρασκευή στην Αθήνα κανένα τρακτέρ με αγρότες προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, αμέσως μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

Αντίθετα η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα επιμείνει στον διάλογο που έχει προτείνει στον αγροτικό κόσμο, ένας διάλογος που όπως υπογραμμίζεται δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση.

«Η κυβέρνηση έχει πρόταση και δεν θα μπορούσε να μην έχει πρόταση», σημειώνεται, ενώ καθίσταται σαφές πως «ο διάλογος δεν μπορεί να γίνεται με τελεσίγραφα».

Ειδικότερα, η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να συζητήσει εναλλακτικά στο τραπέζι του διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολιάζουν πως οι αγρότες είναι εκείνοι που έχουν αρνηθεί τον διάλογο. Όπως επισημαίνεται από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση έχει προτείνει στους αγρότες συζήτηση είτε με τον πρωθυπουργό, είτε διακομματικά στη Βουλή.

Όσον αφορά στην διαπραγμάτευση, κυβερνητικοί παράγοντες επαναλαμβάνουν πως από την πλευρά των δανειστών δεν έχει τεθεί ζήτημα μείωσης συντάξεων. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική πλευρά περιμένει από το αυριανό Eurogroup να εκπέμψει ένα σήμα όσον αφορά στην πορεία της διαπραγμάτευσης και στα χρονοδιαγράμματα.

«Ένα σήμα που δεν έχουν εκπέμψει», όπως τονίζεται ή, τουλάχιστον, να φανεί ποια τάση υπάρχει.

Τέλος, η διάταξη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κατατεθεί και θα ζητηθεί να ψηφιστεί από τη Βουλή αύριο το απόγευμα σε κύρωση νομοσχεδίου. Θα αφορά τον αριθμό των αδειών, οι οποίες θα είναι τέσσερις, όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός, αλλά και τον φορέα που θα διενεργήσει αυτόν τον διαγωνισμό.

 

Πηγή: protothema.gr