Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024 07:38
Τοπικά

Κλειστός ο κόμβος Διμηνίου και τμήμα της Λαρίσης για ένα μήνα – Οι νέες διαδρομές






Μεγάλες κυκλοφοριακές αλλαγές τέθηκαν σε εφαρμογή από το πρωί της Παρασκευής και θα ισχύσουν για ένα περίπου μήνα έως ότου ολοκληρωθεί ο πρώτος από τους 4 κυκλικούς κόμβους.

Η οδός Λαρίσης, από τον κόμβο της Ναυπλίου (Σκλαβενίτης-BP) μέχρι την διασταύρωση με Παπαφλέσσα (Eurobank), μεταρτέπεται σε μεγάλο εργοτάξιο με πολλά εκσκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά να χρησιμοποιούνται για το έργο, το οποίο η Δημοτική Αρχή Βόλου, θέλει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε όταν γωταγωγηθεί η πόλη για τα Χριστούγεννα την 1η Δεκέμβρη, να δοθεί στην κυκλοφορία και ο πρώτος κυκλικός κόμβος.

Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα εξόδου από τον Βόλο. Η κάθετη σήμανση έχει ήδη τοποθετηθεί από τη διασταύρωση με Αθηνών (φόρο) και στην οδό Παπαφλέσσα (Eurobank), οι οδηγοί θα στρίβουν δεξιά στην Παπαφλέσσα όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση εκτός των ταξί της πιάτσας. Στη διασταύρωση με Αγ. Αναργύρων, η οποία προσωρινά αντιδρομείται, τα οχήματα θα κινούνται αριστερά προς τον κόμβο Μπότσαρη και πάλι αριστερά και στον πρώτο δρόμο (Κατσαντώνη, στο Κοινωνικό κέντρο Αγ. Αναργύρων) δεξιά. Ακολουθούν ευθεία την μονοδρομημένη και με προτεραιότητα έναντι καθέτων Κατσαντώνη μέχρι τον Ι.Ν. της Αγ. Άννας κι εκεί πραγματοποιούν κλειστή αριστερή στροφή στην οδό Ναυπλίου και βγαίνουν στη Λαρίσης για να συνεχίσουν δεξιά κανονικά στο υπόλοιπο δίκτυο.

Όσοι μπαίνουν στον Βόλο από Λαρίσης, στον κόμβο Ναυπλίου (Σκλαβενίτης-BP), θα μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και θα κατεβαίνουν μέχρι την Παπαφλέσσα για να ξαναμπούν στη συνέχεια στο κανονικό ρεύμα εισόδου στον Βόλο.

Ρυθμίσεις έχουν προβλεφθεί και για όσους από τη Ν. Ιωνία κινούνται προς την κλειστή Μπότσαρη στον κόμβο με Αγ. Αναργύρων καθώς θα πρέπει να στρίβουν αριστερά στη μονοδρομημένη Κολοκοτρώνη ή μετά την ισόπεδη διάβαση να στρίβουν αριστερά σε Ιερολοχιτών ή Μιαούλη, πίσω από το τσιπουράδικο.

Αντίστοιχα, εκδρομή θα κάνουν και όσοι από τη Διμηνίου (Δερβενακίων) θέλουν να κινηθούν προς Βόλο ή Ν. Ιωνία καθώς θα πρέπει να ακολουθούν είτε την οδό Ξάνθου, είτε την οδό Αναγνωστοπούλου. Όσοι θέλουν να κινηθούν για άνοδο Λαρίσης ή Δυτική Ν. Ιωνία, θα πρέπει να φτάσουν Χατζημιχάλη ή στη Νεαπόλεως, να μπουν στο ρεύμα εξόδου, στη συνέχεια στην Παπαφλέσσα κ.λπ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θ. Σταυρίδης ανέφερε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες με κάθετες σημάνσεις και κάποιες παρεμβάσεις όπως το σπάσιμο της άκρης του πεζοδρομίου στην Μπότσαρη με Κατσαντώνη για να διευκολύνεται η στροφή μεγάλων οχημάτων.

«Ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής που θα επηρεαστούν από τις ρυθμίσεις. Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτές τις μεγάλες ρυθμίσεις για να δουλέψουν ευκολότερα περισσότερα μηχανήματα στη Λαρίσης για να τελειώσει μέχρι το τέλος του μήνα. Ο εργολάβος, από τη συνεργασία μας στην τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα στη Σέκερη, από τον κόμβο Αθηνών μέχρι τον Κραυσίδωνα, έχει δείξει καλά στοιχεία ποιότητας εργασιών και συνέπειας στα χρονοδιαγράμματα. Θέλουμε να τελειώσουμε τον πρώτο αλλά δυσκολότερο κόμβο μέχρι τέλος του μήνα και να δοθεί σε κυκλοφορία και στη συνέχεια να αρχίσουν οι εργασίες στον δεύτερο από τους 4 κλυκλικούς κόμβους, στα ΚΤΕΛ. Υπομονή και κατανόηση και από τους οδηγούς που θα πρέπει να ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές», ζήτησε ο κ. Σταυρίδης, ο οποίος μαζί με τα συνεργεία του εργολάβου και την Τροχαία  βρίσκονται από το πρωί στην περιοχή παρέμβασης.

Η απόφαση των ρυθμίσεων

Στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας σήμερα την 29 του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και ώρα 10.00, 1. Έχοντας υπόψη: α) Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 2 του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κ.Ο.Κ.». β) Η από 27/10/2017 αίτηση της ΕΡΓΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗΣ – Γ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ Α.Τ.Ε. γ) Την υπ’ αριθ. 5521/17/2164267 από 29-10-2017 αναφορά του Τ.Τ. Βόλου. 2. και αποσκοπούντες στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά την εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου, στο Βόλο αποφασίζουμε

Άρθρο 1ο: Την προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας της οδού Λαρίσης, στο ρεύμα εισόδου της πόλεως, από τη συμβολή της με την οδό Ναυπλίου έως την οδό Παπαφλέσσα από 30/10/2017, ημέρα έως 20/12/2017 ημέρα Τετάρτη και καθόλο το 24ωρο, λόγω εργασιών κυκλικού κόμβου, με την προϋπόθεση των διατάξεων «Περί κοινής ησυχίας» και «Κυριακής Αργίας».

Η κίνηση των οχημάτων κατά την εκτέλεση του έργου θα διεξάγεται ως ακολούθως:

Κατεύθυνση οχημάτων από Λάρισα προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Λαρίσης στο ρεύμα καθόδου προς Βόλο, θα οδηγούνται σε παράκαμψη αριστερά της υφιστάμενης κεντρικής νησίδας, αμέσως μετά τη διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Ναυπλίου, στη συνέχεια θα χρησιμοποιούν το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Λαρίσης και τέλος μέσω παράκαμψης της κεντρικής νησίδας, πριν από την διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Παπαφλέσσα, θα επανέρχονται δεξιά στο ρεύμα καθόδου της οδού Λαρίσης με φορά προς Βόλο.

Κατεύθυνση οχημάτων από Βόλο προς Λάρισα

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Λαρίσης στο ρεύμα ανόδου, θα ακολουθούν δεξιά την εκτροπή Λαρίσης – Παπαφλέσσα – Αγίων Αναργύρων – Μπότσαρη _ Κατσαντώνη – Ναυπλίου – Λαρίσης. Η διαδρομή Παπαφλέσσα – Αγίων Αναργύρων – Μπότσαρη _ Κατσαντώνη – Ναυπλίου, θα λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών, από την οδό Λαρίσης (με Παπαφλέσσα) έως την οδό Λαρίσης (με Ναυπλίου).

Θα απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής, εκτός της πιάτσας ταξί επί της οδού Παπαφλέσσα.

Κατεύθυνση από Ν. Ιωνία και συνοικία Αγίων Αναργύρων προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Μπότσαρη θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οδό Μιαούλη ή την οδό Κολοκοτρώνη για κίνηση προς Βόλο. Για την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων καθώς και της Γραμμής 3 του αστικού ΚΤΕΛ μονοδρομείται το τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη (από Μπότσαρη προς και μέχρι Παπαφλέσσα ).

Κατεύθυνση από Διμήνι προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Διμηνίου (Δερβενακίων) θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά είτε την οδό Ξάνθου, είτε την οδό Αναγνωστοπούλου για πρόσβαση προς Βόλο.

Ο ανάδοχος των εργασιών οφείλει σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να τοποθετεί και συντηρεί σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες, προσωρινά στηθαία ασφαλείας, καθώς και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων

ΠΗΓΗ: myvolos.net