Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:17
Ελλάδα

Κινείται κατά της Volkswagen η Ελλάδα

Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011. ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ





Λίγες ημέρες πριν είδαμε την κυβέρνηση της Βραζιλίας να επιβάλει πρόστιμο 13 εκ. δολαρίων στη VW για το παράτυπο λογισμικό. Αυτή τη φορά είναι η χώρα μας που παίρνει τη σκυτάλη και όπως φαίνεται δεν θα αφήσει έτσι τους Γερμανούς της VW.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ξεκαθάρισε πως 21.079 είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα μας με πλασματικό λογισμικό, και από αυτά, έχουν ήδη αποσυρθεί τα 244, ενώ μόνο τα 9.119 αφορούν την Volkswagen (τα υπόλοιπα είναι των άλλων εταιρειών του ομίλου).

Αυτά τα είπε στη Βουλή έπειτα από σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρη Καμμένου. Μάλιστα προανήγγειλε την επιβολή προστίμων προς τις εταιρίες που εμπλέκονται ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει έτοιμη σχετική διάταξη για τον καθορισμό τους. Μάλιστα συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά και για τα διαφυγόντα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δοθούν οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση τους.

Πηγή: autotriti