Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024 00:33
Τοπικά

Κινδύνεψαν 4 άνθρωποι στο δήμο Ρήγα Φεραίου, διασώθηκαν ζώα και περιουσίες






Τιτάνιες προσπάθειες κατέβαλαν χθες, καθόλη την διάρκεια της μέρας, οι άντρες της Πυροσβεστικής για να διασώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσιες στην περιοχή Καναλίων, Κερασιάς, Κεραμιδίου και Βένετου, στην περιοχή του δήμου Ρήγα Φερραίου, καθώς έσπασαν οι χείμαροι Ξηριάς και Κερασιώτης δημιουργώντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική διασώθηκαν 4 άτομα, από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων, 300 πρόβατα και 12 αγελάδες, ενώ έγιναν περί τις 25 αντλήσεις νερών σε σπίτια στους παραπάνω οικισμούς. Τα φαινόμενα υποχώρησαν το απόγευμα, αλλά αναμένεται και νέο κύμα έντονων βροχοπτώσεων από σήμερα τα ξημερώματα. Στην περιοχή βρέθηκαν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής με 45 πυροσβέστες και δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ.

Ο δρόμος από το 304 ΠΕΒ προς τα Κανάλια έκλεισε, ενώ μηχανήματα της ΠΕ Μαγνησίας και του δήμου έκαννα συνεχείς παρεμβάσιες για να εκτρέψουν τα ορμητικά νερά των χειμάρρων, από κατοικημενες περιοχές.

Επίσης πλημμύρες είχαμε σε δρόμπους και σπίτια στο Στεφανοβίκειο, αφού υπερχείλισε και η Κάρλα.

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που πλήττει την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου από νωρίς σήμερα το πρωί.

Από την βροχόπτωση στα Κανάλια, στην Κερασιά, το Κεραμίδι και το Βένετο έχουν πλημμυρίσει δρόμοι και περισσότερα από 30 σπίτια, ενώ το νερό, που σε ορισμένα σημεία των δρόμων είχε μεγάλο ύψος, μπήκε μέχρι και μέσα σε σταθμευμένα οχήματα.

Επίσης, στην περιοχή του Βελεστίνου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση του προβλήματος. Στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνο, ακόμη, η πίεση του νερού του δικτύου ύδρευσης είναι χαμηλή.

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές των Καναλίων και της Κερασιάς και αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία του δρόμου Καναλίων -Κερασιάς.

Κινδύνεψαν

Στην περιοχή βρίσκονται από το πρωί δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν συνεχώς για την απάντληση υδάτων. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα και από άλλους θεσσαλικούς Νομούς.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, των συνεργείων της Περιφέρειας και του Δήμου Ρ. Φεραίου είναι συνεχείς και από το πρωί έγιναν απεγκλωβισμοί κτηνοτρόφων, οικογενειών που τα σπίτια τους είχαν πλημμυρίσει, μεταφορά ασθενών μεταξύ αυτών και μίας εγκύου.

Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η καταιγίδα στο χωριό Καμάρι του Πηλίου παρέσυρε αυτοκίνητο στη θάλασσα

Επίσης, στα Κανάλια βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας. Στην περιοχή βρίσκονται και συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπως και η αντιπεριφερειάρχεις Θεσσαλίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για τον καθαρισμό των δρόμων, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να μεταφεθρούν με ασφάλεια άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα.

Κινδύνεψαν 4 άνθρωποι στο δήμο Ρήγα Φερραίου, διασώθηκαν ζώα και περιουσίες

ΠΗΓΗ: Thessaliatv.gr