Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:41
Τοπικά

Κατασχέθηκαν πάνω από 3.000 βεγγαλικά – Συνελήφθησαν δύο άτομα






Δύο άτομα συνελήφθησαν, σήμερα  το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 64χρονος, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα που διατηρεί, κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 2.955 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Βελεστίνου, ένας 59χρονος, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα που διατηρεί, κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 411 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Τα προαναφερόμενα είδη πυροτεχνίας κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στους αρμοδίως.