Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:42
Τοπικά

«Αδειάζει» τον Πουλάκη και ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης – «Άσκησε πιέσεις…»






Το γεγονός ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την αργία του κ. Μπέου, δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλ. Τσέλιγκας με αφορμή δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκη με αιχμές προς τον κ. Τσέλιγκα.

Ο κ. Τσέλιγκας, απαντώντας σε όσα δήλωσε ο κ. Πουλάκης ότι έθετε (ο κ. Τσέλιγκας) διαδικαστικά προσκόμματα για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες του κ. Μπέου σε αργία, τόνισε «ο κ. Πουλάκης παραδέχεται και λέει ότι άσκησε πιέσεις. Επειδή είχαν υπάρξει ανάλογα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, είχα στείλει απάντηση στις 14 Δεκεμβρίου. Το βούλευμα ήρθε τον Οκτώβριο αλλά ο Νόμος έθετε ότι έπρεπε το βούλευμα να έχει καταστεί αμετάκλητο. Εμείς χωρίς να έχουμε το αμετάκλητο βούλευμα δεν μπορούσαμε να εκδώσουμε την διαπιστωτική πράξη. Η βεβαίωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής για το αμετάκλητο του βουλεύματος, ήρθε 26 – 27 Νοεμβρίου και στις 2 Δεκεμβρίου εκδόθηκε η διαπιστωτική πράξη. Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Έπρεπε να βγει και να ελεγχθεί η απόφαση πριν πάει στην τελική υπογραφή από μένα».

Ο κ. Τσέλιγκας σημείωσε ότι δεν κρίνει σκόπιμο να προσφύγει δικαστικά κατά του κ. Πουλάκη κι όπως είπε «Η Δημόσια Διοίκηση έχει όργανα και φορείς δε λύνονται με επιστολές».