Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:00
Αθλητικά

Καταστροφική για τον Ολυμπιακό Βόλου η διάταξη του νέου νόμου






Καταστροφική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και για πολλές ακόμα ομάδες η διάταξη του νέου αθλητικού νόμου που αφορά τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο αθλητικό νόμο ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί τον Μάιο, οι ΠΑΕ οι οποίες είναι υπό καθεστώς εκκαθάρισης δεν θα απαλλάσσονται από τα χρέη που είχαν όταν αγωνίζονταν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Κάτι που σημαίνει (αν ερμηνεύουμε το νόμο σωστά) ότι ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου, ο Άρης, ο Εργοτέλης και ο ΟΦΗ σε περίπτωση που επιστρέψουν στις επαγγελματικές κατηγορίες θα κληθούν ως νέες ΠΑΕ να αντιμετωπίσουν τα χρέη της προηγούμενης.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Βρέντζου, ο οποίος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον Εργοτέλη. Ο Ηρακλειώτης παράγοντας χαρακτήρισε άδικο τον νόμο αυτό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τις υπόλοιπες ομάδες με παράγοντες των οποίων έχει έρθει σε επαφή, προκειμένου να μη ισχύσουν τα όσα αναφέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη 101,5:

Για το πως το ανακάλυψαν:

«Ως γνωστόν σε απόλυτη συνεννόηση και άριστη συνεργασία με τον Ερασιτέχνη Εργοτέλη προσπαθούμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την επόμενη μέρα, να εξετάσουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε. Γενικά το τοπίο είναι αρκετά θολό, παλεύουμε σε πολλά επίπεδα και στα πλαίσια αυτών των επαφών που έχω εγώ και άλλοι παράγοντες του Εργοτέλη ανακαλύψαμε, την Τετάρτη συγκεκριμένα, ότι στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί, να ψηφιστεί τον ερχόμενο Μάιο κατά δήλωση και του κυρίου Κοντονή, προβλέπεται μια διάταξη η οποία είναι καταστροφική για τον ΟΦΗ, τον Άρη, τον Εργοτέλη, τον Ολυμπιακό Βόλου, τη Νίκη Βόλου. Γενικά πιάνει οποιαδήποτε ομάδα δεν έχει δημιουργήσει ΠΑΕ, μέχρι την ψήφιση του νόμου που είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

 

Για τα γεγονός ότι έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είχε δηλώσει ο Σταύρος Κοντονής, ότι οι ομάδες που είχαν αποχωρήσει πέρυσι θα προλάβαιναν να κάνουν την εκκαθάριση χωρίς επιπτώσεις:

«Έρχεται σε αντίθεση με πάρα πολλά πράγματα και όχι μόνο με αυτό. Χωρίς να είμαι ειδικός, νομικός, αλλά έχοντας συζητήσει με έγκριτους νομικούς και έχοντας και τον κοινό νου, έρχεται σε αντίθεση και με βασικές αρχές του δικαίου. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι συνταγματικό ή νόμιμο αυτό που υπάρχει διάθεση να συμπεριληφθεί στο επερχόμενο αθλητικό νομοσχέδιο αυτή η διάταξη. Κάποιες ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Άρης πήραν μια απόφαση, και κάποιοι άνθρωποι έβαλαν χρήματα, σοβαρά χρήματα με δεδομένο ότι δεν θα έχουν καμία επιβάρυνση από τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ και ότι οι ομάδες είναι καθαρές. Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν μια πολύ σοβαρή επένδυση. Και τώρα ενδεχομένως να ψηφιστεί ένας νόμος που λέει: Δεν έχει σημασία τι υπήρχε τότε και ποιοι ήταν οι νόμοι και οι κανονισμοί εκείνη τη χρονική στιγμή, αλλά αυτή τη στιγμή, όλοι όσοι δεν έχετε γίνει ΠΑΕ, δεν έχετε ολοκληρώσει την εκκαθάριση, θα είστε υπόχρεοι για όλα τα προηγούμενα χρέη που έχει αφήσει η προηγούμενη ΠΑΕ».

 

Για το αν υπάρχει συνεργασία και επαφή με τις υπόλοιπες ομάδες που τις αφορά:

«Εγώ με το που το πληροφορήθηκα αυτό, που δεν είναι κάτι τετελεσμένο, έτσι κ αλλιώς υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία πριν ψηφιστεί κάποιος νόμος, είναι λοιπόν πληροφορία και με το που το πληροφορήθηκα, επικοινώνησα άμεσα και με τους ανθρώπους του Άρη και με του Ολυμπιακού Βόλου, και σήμερα το πρωί επικοινώνησα και με τους ανθρώπους του ΟΦΗ, συγκεκριμένα με τον κύριο Πολεμαρχάκη. Τον ενημέρωσα, άλλωστε έχουμε άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους του ΟΦΗ, και μου είπε ότι σήμερα έχουν Δ.Σ και θα συζητηθεί το θέμα αυτό. Φυσικά και πρέπει να κάνουμε κάτι συντονισμένα. Πρέπει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αποφύγουμε αυτή την πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει κάτι τέτοιο».