Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 21:56
Ελλάδα

Καταθέσεις: Πως θα γλιτώσετε την κατάσχεση για χρέη στο Δημόσιο






Υπάρχει τρόπος για τους οφειλές να γλιτώσουν την κατάσχεση των καταθέσεών τους που γίνεται αυτόματα πλέον από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Υπάρχουν τρεις κινήσεις που μπορεί να κάνει ο οφειλέτης προκειμένου να σώσεις τις τραπεζικές του καταθέσεις ή μέρος αυτών.
Η πρώτη κίνηση είναι και η πιο απλή. Πρόκειται για τη δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού στην τράπεζα έτσι ώστε να προστατεύεται εισόδημα μέχρι και το ποσό των 1.250 ευρώ.
Η δεύτερη κίνηση έχει να κάνει με την αίτηση για ρύθμιση των χρεών, ακόμη και εάν έχει γίνει “μπλοκάρισμα” του τραπεζικού λογαριασμού.
Με την αίτηση ρύθμισης μπορεί να γίνει άμεσα και αίτηση να “ξεμπλοκάρει” ο τραπεζικός λογαριασμός. Ωστόσο ο οφειλέτης μέσα σε έξι ημέρες θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση της ρύθμισης. Η μόνη ρύθμιση που μπορεί πλέον να κάνει ο οφειλέτης είναι για 12 δόσεις.
Η τρίτη επιλογή που έχει ένας οφειλέτης είναι να καταβάλει προς το Ταμείο Ασφάλισης τις τρέχουσες εισφορές. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγει να μπει στην “μαύρη λίστα” όσων κινδυνεύουν με άμεση κατάσχεση.

 

Πηγή: newsit.gr