Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 18:37
Τοπικά

Κατέθεσαν οι τρεις πρώτοι μάρτυρες του Koriopolis






Δύο αστυνομικοί και ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ κατέθεσαν την Δευτέρα (9/1) στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων όπου διεξάγεται η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Ξεκίνησε στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας της υπόθεσης των στημένων αγώνων του 2011, γνωστή και ως «Koriopolis».

Αρχικά κατέθεσαν δύο αστυνομικοί. Ο πρώτος είχε κάνει τις έρευνες στην οικεία του Αχιλλέα Μπέου, με τον δήμαρχο Βόλου να του λέει: «Τι βρήκατε; Το λάπτοπ της κόρης μου και 17.000 δολάρια» και τον αστυνομικό να το επιβεβαιώνει.

Ο δεύτερος ήταν αστυνομικός του τμήματος Παλαιού Φαλήρου και είχε δεχτεί ανώνυμες καταγγελίες για τους Ζαβαντία, Καρακούλια και Δημόπουλο που αφορούσαν στημένα παιχνίδια και παράνομο στοιχηματισμό.

Τρίτος μάρτυρας κατέθεσε ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Βαλαβάνης, σχετικά με τις έρευνες που έκανε η υπηρεσία του στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις καταθέσεις των κατηγορουμένων, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στο ξεκίνημα τις διαδικασίας ο Αχιλλέας Μπέος είπε προς την έδρα ότι έχει απομαγνητοφωνηθεί μόνο το 20% των συνομιλιών που κατέγραφε η ΕΥΠ και ζήτησε να απομαγνητοφωνηθούν και οι υπόλοιπες.

Η πολύκροτη δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου με τους επόμενους μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων θα είναι και δημοσιογράφοι.