Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:15
Τοπικά

Κατάψυξη: Xιόνια από αύριο, μέχρι και στους -8 η θερμοκρασία την Τρίτη στο Βόλο! – Συστάσεις του Λιμεναρχείου Βόλου






Χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες συνθέτουν τη ραγδαία αλλαγή του καιρικού σκηνικού σε όλη τη χώρα από χθες το βράδυ, ενώ στη Θεσσαλία θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από Δευτέρα.

Συγκεκριμένα  βροχές όλο το Σάββατο και ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες της Κυριακής, προβλέπει η ΕΜΥ για τη Λάρισα και το Βόλο , ενώ στα ορεινά της Ανατολικής και της Δυτικής Θεσσαλίας αλλά και στα Φάρσαλα θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις.Τ ο σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι από Δευτέρα θα επικρατήσει παγετός με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε όλη τη Θεσσαλία.
Ειδικότερα στο Βόλο την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται χαμηλά στους -7 και -8 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα(!), ενώ στη Λάρισα η χαμηλότερη θερμοκρασία θα σημειωθεί ξημερώματα Τρίτης προς Τετάρτη με -6 βαθμούς!

Αντίστοιχα χαμηλές θερμοκρασίες αναμένουμε σε Καρδίτσα και Τρίκαλα (μέχρι -6 και -7 αντίστοιχα) την ερχόμενη εβδομάδα και ασθενείς χιονοπτώσεις την Κυριακή. Ενδεικτικά στον Κάτω Όλυμπο και στη Ζαγορά, αναμένουμε χαμηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και στους μείον 11 βαθμούς!

Συστάσεις του Λιμεναρχείου Βόλου

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, σήμερα Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, με νότιους ανέμους 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ, καθώς επίσης και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας. Την Κυριακή θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, αναψυχής, ταχυπλόων κ.λ.π. να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο κατά τον χρόνο ισχύος της επιδείνωσης του καιρού. Οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους.

Μέτρα για αστέγους από το Δήμο Βόλου

Εν όψει των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται να εκδηλωθούν στην περιοχή μας, με χιονοπτώσεις και δραματική πτώση της θερμοκρασίας, ο Δήμος Βόλου ενημερώνει ότι για την προσωρινή στέγαση και τη σίτιση συμπολιτών που έχουν ανάγκη, θα λειτουργεί ο χώρος του Κοινωνικού Κέντρου Αγίων Αναργύρων, Μπότσαρη και Αραχώβης. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 66175