Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 20:00
Τοπικά

Αρχίζουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Δύο ή τρία μπλόκα στη Θεσσαλία: Τέμπη, Νίκαια, Μικροθήβες






Με δύο ή τρία μπλόκα φαίνεται ότι θα συμμετέχουν οι αγρότες της Θεσσαλίας στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα. Το ένα θα στηθεί στα Τέμπη από την επιτροπή αγώνα των αγροτών, το άλλο στη Νίκαια από τους αγρότες Καρδίτσας , της Λάρισας και των Τρικάλων και πιθανό να στηθεί κι ένα στις Μικροθήβες, με αγρότες από Φάρσαλα, Βελεστίνο, Αλμυρό και Πήλιο.

Για το τρίτο μπλόκο θα αποφασιστεί αν οι αγρότες των Φαρσάλων κατευθυνθούν προς Νίκαια ή προς Μικροθήβες. Ήδη από χθες 60 τρακτέρ με αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώθηκαν στη θέση Πλατάνια Αλμυρού.

Γίνεται αντιληπτό, ότι σε πρώτη φάση οι αγρότες δεν θα είναι ενωμένοι, αλλά η ύπαρξη δύο ή τριών μπλόκων βολεύει στο σχεδιασμό της άσκησης πίεσης και της δημιουργίας εντυπώσεων και τα δύο “στρατόπεδα” των αγροτοσυνδικαλιστών..
Αξίζει να τονιστεί ότι με βάση το σχεδιασμό της ΠΑΣΥ, αλλά και της πανελλαδικής συντονιστικής των αγροτών, αναμένεται να στηθούν δεκάδες μπλόκα κατά μήκος της Εθνικής Οδού, από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο, ενώ και στην Κρήτη ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις…