Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραβάνι υγείας στους δρόμους της Αθήνας για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ






Από τα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ ξεκίνησε νωρίς το πρωί το «Καραβάνι της Υγείας», η πορεία των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.

Οι εργαζόμενοι θα περάσουν από τα Γενικά Νοσοκομεία Γεννήματας, Ερυθρός Σταυρός, Παίδων, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρας, Σωτηρία, Αρεταίειο, ΝΙΜΙΤΣ,  Αιγινίτειο, Ευαγγελισμός και θα καταλήξουν στην Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας.

Το «Καραβάνι της Υγείας» έχει συμβολικό χαρακτήρα μιας και με πορεία οι υγειονομικοί και εργαζόμενοι των Δημόσιων Νοσοκομείων θέλουν να δείξουν τα σοβαρά προβλήματα του χώρου.

Ήδη από τις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε το μεγάλο πανό των διαδηλωτών, που τιμητική θέση έχει για ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Το πανό δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο δασκάλου να κρατάει μια βίτσα και να δείχνει προς τον πράσινο σχολικό πίνακα τις θέσεις προσωπικού από τον Δεκέμβριο του 2015 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2016 καθώς και τη χρηματοδότηση της ίδιας περιόδου.

Φυσικά «μαθητές» του είναι άνθρωποι του χώρου της Υγείας και πολιτικοί ενώ στην πρώτη θέση κάθεται ο κ. Πολάκης όπου πάνω από τους μαθητές γραφεί «Διάλυση του ΕΣΥ, Πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι» και στο τέλος του πανό με μεγάλα γράμματα οι εργαζόμενοι γράφουν «Για την Καρέκλα Ρε Γαμώτο».

Την πορεία ξεκινούν δύο μεγάλα όμορφα άλογα τα οποία συμβολικά αναδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών αφού τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι χαλασμένα και χωρίς ανταλλακτικά.

Οι υγειονομικοί ζητούν:

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων.
– Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών στα αρχικά επίπεδα.
– Όχι στην κατάργηση του ειδικού μισθολογίου. Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες.
– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων.
– Επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

 

Πηγή: protothema.gr