Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:41
Τοπικά

Καμμένος: “Η Βάση στο Βόλο θα βοηθήσει την περιοχή”






Για τις συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα μίλησε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα δημιουργηθούν νέες βάσεις, απλώς στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθούν οι βάσεις από τις ΗΠΑ.

«Ακουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι βάσεις του θανάτου. Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος της χώρας. Είμαστε στο ΝΑΤΟ, άρα δεν μιλάμε για βάσεις που έρχονται να υποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία», είπε επίσης ο κ. Καμμένος.

Και πρόσθεσε: «Στη Λάρισα βρίσκεται το ΑΤΑ και η 1η Στρατιά. Εκεί υπάρχουν νατοϊκές δομές. Σε αυτό το πλαίσιο θα φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ. Θα θέλαμε να είναι στη Σμύρνη; Δεν υπάρχει νέα βάση. Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται βάση της νατοϊκής μας συμφωνία. Στον Βόλο, στα ελικόπτερα, συνεκπαιδευόμαστε. Το να υπάρχουν και 350 οικογένειες που θα αφήσουν και πέντε δεκάρες στον Βόλο δεν είναι κακό, θα βοηθήσει την περιοχή. Στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα λιμάνι που θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορές στα Βαλκάνια. Θα προτιμούσαμε να γίνει η διευκόλυνση από τη Βάρνα και να είναι η Βουλγαρία ο εταίρος των συμμάχων; Στην Κάρπαθο το αεροδρόμιο έγινε με νατοϊκά χρήματα. Θα μπορούν να γίνουν προσγειώσεις όπως στο Κανάβεραλ».

Πηγή: iefimerida.gr