Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 17:05
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης σκέπτεται να είναι υποψήφιος, μετά τον Γιώργο Καμίνη






Πολύ κοντά στην μεγάλη απόφαση να είναι και ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, φέρεται να είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωρακης φέρεται να έχει ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις όσο και δεσμεύσεις από πρόσωπα της ευρύτερης αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του, ενώ φέρεται να έχει ζητήσει από τον Νίκο Αλιβιζάτο διευκρινήσεις για την διαδικασία αλλά και για το «τι παραλαμβάνει».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σκέπτεται να διεκδικήσει την ηγεσία γιατί η Φώφη Γεννηματά του είχε υποσχεθεί ότι αν προσχωρήσει στην Δημοκρατική Συμπαράταξη τότε θα ιδρυθεί ένα νέο κόμμα, κεντροαριστερό, με νέο όνομα, μετά το Συνέδριο της ΔΗΣΥ, εντός του 2017. Σε αυτό τον νέο φορέα ευελπιστεί ο επικεφαλής του Ποταμιού και  –εκτός του Γιώργου Καμίνη– θα είναι πιθανότατα αντίπαλος της Φώφης Γεννηματά στη διεκδίκηση της ηγεσίας. Συνεργάτες του, μάλιστα, αναφέρουν ότι αν τελικώς το Ποτάμι μπει στη διαδικασία της συγκρότησης του νέου πόλου που έχει ξεκινήσει υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι σίγουρα υποψήφιος πρόεδρός του.

Ο κ. Θεοδωράκης ευελπιστεί ότι οι υποψηφιότητες Καμίνη, Ραγκούση, αλλά και όποιες άλλες προκύψουν στη συνέχεια (ενδεχομένως του Γιάννη Μανιάτη και του Νίκου Ανδρουλάκη) θα αυξήσουν το εκλογικό σώμα που θα θέλει να δώσει το «παρών» στις κάλπες για τη δημιουργία του νέου κόμματος και θα σπάσουν τα κομματικά στεγανά της Χαριλάου Τρικούπη που επιθυμεί ένα μικρό εκλογικό σώμα για να επικρατήσει η Φώφη Γεννηματά.

Πηγή: iefimerida.gr