Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:39
Τοπικά

Και ανίκανοι και ψεύτες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Από 2 Μαρτίου είχε θέσει το θέμα ο Δήμος Βόλου για τα προγράμματα ανεργίας






Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τους αδιάφορους και ανεκδιήγητους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ την ανάγκη ποιούντες φιλότιμο συνομολογούν ότι είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός του Δήμου Βόλου από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, προσπαθούν να μετριάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις σε βάρος των ιδίων και της κυβέρνησής τους με την καραμέλα ότι ο Δήμος Βόλου δεν διεκδίκησε και αντιδρά εκ των υστέρων.

Απλώς για τους πολίτες της Μαγνησίας και ειδικά του Βόλου και επειδή είναι μια ακόμη ευκαιρία να διαπιστωθεί η αξιοπιστία των λόγων ενός εκάστου παραθέτουμε το με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2016, με αριθμό πρωτοκόλλου 18347 έγγραφο προς το υπουργείο Εργασίας για το συγκριμένο θέμα και ο καθένας μπορεί ασφαλώς να συνάγει τα συμπεράσματά του.

Άλλωστε και αν ακόμα κανείς πιστέψει τα περί ευθύνης του Δήμου Βόλου, ας εξηγήσουν στους πολίτες της Μαγνησίας γιατί δεν εντάχθηκε ούτε ένας από τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού.

Πάντως επαναλαμβάνουμε και πάλι πως αν δεν μπορούν να σταθούν επαρκώς και αξιοπρεπώς στο ύψος των περιστάσεων, ας παραιτηθούν. Δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να παραμένουν άβουλοι και μοιραίοι παρατηρητές της καταστροφής των ανθρώπων που έκαναν το λάθος να τους τιμήσουν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσουν, εν ονόματι του κομματικού καθήκοντος και της παχυλής βουλευτικής αποζημίωσης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος : 02/03/2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 18347

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Ταχ. Κώδ. : 38001

Πληροφ. : Γραφείο Δημάρχου

Τηλέφ. : 24213 50173

Fax : 24210 97600

E-mail : [email protected]

Προς: Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης

και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπόψη Υπουργού κου Γ. Κατρούγκαλου

 

ΘΕΜΑ: Πιλοτικό Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Κύριε υπουργέ,

Όπως ενημερωθήκαμε, ο Δήμος Βόλου δεν περιλαμβάνεται στην αρχική επιλογή των 17 Δήμων στην οποία προχωρήσατε για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνη απασχόληση) μέσω του ΟΑΕΔ, που πρόκειται να εφαρμοστεί από τον τρέχοντα μήνα.

Επειδή ασφαλώς δεν διαφεύγει της προσοχής σας ότι ο Δήμος Βόλου είναι ένας από τους οκτώ μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους της χώρας και ότι δυστυχώς έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, και επισήμως καταγεγραμμένα, ζητούμε να περιληφθεί στην αναθεωρημένη λίστα, με την προσθήκη και άλλων Δήμων της χώρας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα πρυτανεύσουν άλλα κριτήρια στην επιλογή και των επιπλέον Δήμων, εκτός από αυτά, της αντικειμενικής αξιολόγησης και της αντιμετώπισης των πραγματικών αναγκών κάθε τοπικής κοινωνίας, όπως αυτές προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία που έχετε στη διάθεσή σας.

Με τιμή,

Ο ΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο

DHMTOIKO SYMBOYLIO

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του Δήμου από τα νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, προχώρησε-κατά πλειοψηφία- ο Δήμος Βόλου, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός αυτό, τονίζοντας πως οι αποφάσεις αυτές προδήλως ελήφθησαν χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα αντικειμενικά στοιχεία, που οι ίδιες οι υπηρεσίες που καλούνται να υλοποιήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα (ΟΑΕΔ) επισήμως καταγράφουν.

Καλεί τα στελέχη που εκπροσωπούν το Βόλο και τη Μαγνησίας, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη βουλή να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά, αποκαθιστώντας την προκλητική αδικία που για μια ακόμη φορά συντελείται σε βάρος των πολιτών του Βόλου.

Απαιτεί την άμεση αλλαγή των αποφάσεων, με την περιοχή μας να εντάσσεται κατά άμεση προτεραιότητα στην πρώτη κιόλας φάσης υλοποίησης των προγραμμάτων, όπως το δίκαιο και η κοινή λογική επιτάσσουν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει πως καμία δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και πως όσοι συναινέσουν ή ανεχθούν τη νέα εχθρική πράξη της κυβέρνησης σε βάρος του Βόλου, είτε από αδιαφορία, είτε από προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες, θα είναι συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της κοινωνίας μας, που δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία και τη φτωχοποίηση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων της.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Μουλάς «πρόκειται για μία αισχρή μεθόδευση σε βάρος του Βόλου και της Μαγνησίας για δεύτερη φορά, μετά τον Σεπτέμβριο του 2014 και δεν θα μείνουμε αδρανείς. Εκτός από το ψήφισμα, δεν έχουμε άλλο τρόπο πίεσης».

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Βόλου» κ. Τέλης Δουλόπουλος πρότεινε να γίνει μία διευρυμένη συνεδρίαση, στην οποία θα προσκληθούν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν εξηγήσεις. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, αλλά και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Χαυτούρας.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Νίκος Κανελλής, εξέφρασε τη διαφωνία του, τόσο με τη λογική των συγκεκριμένων προγραμμάτων, τονίζοντας ότι δεν είναι η λύση στην ανεργία η εργασία για 5 ή 8 μήνες, όσο και με τη συζήτηση του θέματος στο περιθώριο μιας έκτακτης συνεδρίασης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, κ. Τσαλούχος, επεσήμανε πως δεν λύνεται το πρόβλημα μ” ένα ψήφισμα, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Καλυβιώτης, δήλωσε ότι θα πρέπει το ψήφισμα να είναι μόνο η αρχή.