Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 05:52
Τοπικά

Καιρός: Χωρίς προβλήματα Ανάσταση και Πάσχα στη Μαγνησία – Συννεφιές και τοπικές βροχές σήμερα και αύριο






Με καλό καιρό φαίνεται πως θα αναστήσουμε στη Μαγνησία, και με καλό καιρό θα ψήσουμε οβελία την Κυριακή του Πάσχα . Η μικρή καιρική διαταρχή σήμερα, Μεγαλη Παρασκευή, και νωρίς αύριο το πρωί απομακρύνεται και από αύριο το απόγευμα και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται καλός.
Κάποια προβλήματα ίσως υπάρξουν σήμερα κατά την περιφορά των επιταφίων τόσο στον Βόλο όσο και στην υπόλοιπη Μαγνησία, καθώς προβλέπονται συννεφιές και ασθενείς τοπικές βροχές κατά διαστήματα, κυρίως τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες. Για την ώρα της περιφοράς των επιταφίων οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων διχάζονται, καθώς άλλοι προβλέπουν συνέχιση των ασθενών βροχών και άλλοι απλά συννεφιά, χωρίς βροχή. Η θερμοκρασία πάντως θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και στον Βόλο το θερμόμετρο θα δείξει από 13 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι, αλλά κατόπιν θα στραφούν σε βόρειους ασθενείς.

Χωρίς προβλήματα Ανάσταση και Πάσχα
Αύριο Μεγ. Σάββατο προβλέπονται συννεφιές και ίσως σημειωθούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές, τοπικού πάλι χαρακτήρα. Ωστόσο το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και έτσι η Ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί χωρίς καιρικά προβλήματα. Η θερμοκρασία αύριο θα κυμανθεί στον Βόλο από 12 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, που θα στραφούν στη συνέχεια σε βορειοανατολικούς.

Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 μέχρι 19 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί, που θα στραφούν σε δυτικούς και στη συνέχεια από το βράδυ σε βορειοανατολικούς.
Ηλιοφάνεια προβλέπεται και για τη Δευτέρα του Πάσχα και έτσι η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνει με καλές καιρικές συνθήκες και το θερμόμετρο να δείχνει από 10 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι και στην συνέχεια δυτικοί, με στροφή το βράδυ σε ανατολικούς.
Ηλιοφάνεια προβλέπεται και την Τρίτη, με το θερμόμετρο να δείχνει στο Βόλο από 10 μέχρι 19 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν νότιοι, δυτικοί και στη συνέχεια νοτιοανατολικοί.

Τέλος την ερχόμενη Τετάρτη αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στον Βόλο από 12 μέχρι 20 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, θα στραφούν στη συνέχεια σε δυτικούς και το βράδυ σε ανατολικούς.