Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 13:08
Τοπικά

Καθησυχαστικός για κρούσματα φυματίωσης ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου






Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός αναφορικά με δύο περιστατικά φυματίωσης που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου στις αρχές Δεκεμβρίου, τα οποία ήταν το ένα ανοικτού και το άλλο κλειστού τύπου, ενώ και τα δύο περιστατικά αφορούν ασθενείς που και στο παρελθόν είχαν νοσήσει από την ασθένεια. Επιπλέον ανέφερε ότι παρακολουθούνται οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που βγήκαν θετικοί σε εξέταση mantoux. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Δραμητινός, το ένα περιστατικό αφορά γυναίκα 53 ετών η οποία πήρε εξιτήριο στις 13 Δεκεμβρίου και επρόκειτο για περιστατικό πνευμονικής φυματίωσης, ανοιχτού τύπου, δηλαδή η ασθένεια μπορούσε να μεταδοθεί. Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε άνδρα συνταξιούχο ο οποίος είχε φυματίωση στα κόκαλα η οποία εκδηλώθηκε εκ νέου και ο ασθενής αφού πήρε την απαραίτητη αγωγή και νοσηλεύτηκε για λίγο, πήρε εξιτήριο.

Στο μεταξύ όσοι βρέθηκαν θετικοί σε mantoux παρακολουθούνται. Eξήγησε ότι όσοι είναι θετικοί στο mantoux σημαίνει ότι έχουν έλθει σε επαφή με την ασθένεια, ή έχουν κάνει το σχετικό εμβόλιο όπως οι περισσότεροι Έλληνες. “Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από την επιτροπή λοιμώξεων και φυσικά ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι λοιμοξιολόγοι με διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται κανένας κίνδυνος και ότι τα δύο αυτά περιστατικά είναι συνήθους νοσηρότητας”, τόνισε ο κ. Δραμητινός.