Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβγάς στην πόρτα του Μαξίμου -Δεν άφησαν αγρότες να μπουν






Οτι έφαγαν «πόρτα» από το Μαξίμου καταγγέλλουν οι νέοι αγρότες, ενώ ο εκπρόσωπος της  Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Χρήστος Γκόντιας, καταγγέλλει ότι δεν εγκρίθηκαν για να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου τα άτομα που είχαν διαλέξει με δημοκρατικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων αγροτών σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατήγγειλαν ότι έφαγαν πόρτα από το Μέγαρο Μαξίμου. «Μας στεναχωρεί πολύ αυτό», είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας και τα νέα παιδιά περιμένουν και από εμάς κάποιες κινήσεις. Εμείς προσπαθήσαμε για διάλογο η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει. Εμείς ήρθαμε για να συμμετέχουμε στο διάλογο και μας είπαν ότι δεν είμαστε στη λίστα των ονομάτων».

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, κατήγγειλε ότι παραβιάζονται τα δικαίωματά της λέγοντας ότι δεν επέτρεψαν στην πενταμελή επιτροπή που έχει εκλεγεί από τα μπλόκα τους να περάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αυτά τα περιμέναμε από άλλα καθεστώτα. Από αλλού τα περιμέναμε και από αλλού μας βρήκαν. Δεν θα παραστούμε στο διάλογο, αφού δεν μπαίνουν μέσα τα άτομα που επιλέξαμε. Θα απευθυνθούμε στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς που δεν βάζουν κριτήρια για το ποιος θα προσέλθει στο ραντεβού», ανέφερε εκπρόσωπός τους.

«Εμείς δεν θα τους χαρίσουμε έναν προσχηματικό διάλογο. Δεν γίνεται να συμμετέχουμε σε μια συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους μας να τους ορίζουν το Μέγαρο Μαξίμου και άλλες δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα», είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Χρήστος Γκόντιας.

Σε εξέλιξη πάντως βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών από τα υπόλοιπα μπλόκα. Υπενθυμίζεται πως στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται εκπρόσωποι μπλόκων από τα Τέμπη, τις Μικροθήβες, το Κάστρο και την Πελοπόννησο.
Στη συνάντηση συμμετέχουν, επίσης, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Επιπλέον, παρίστανται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, Σταύρος Αραχωβίτης.

Πηγή: iefimerida.gr