Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 03:54
Ελλάδα

Κέρι: «Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας»






Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στο Μαξίμου επισήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της χώρας μας. «Εκτιμώ τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα στον οικονομικό τομέα. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθεί η Ελλάδα πάλι στα πόδια της και να ανακτήσει την ελπίδα» δήλωσε ο κ. Κέρι.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί κόμβο σταθερότητας στην περιοχή» και ότι βασίζεται στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής για την εξεύρεση λύσεων. Στη συνέχεια ο Τζον Κέρι μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών για επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών.

Νωρίτερα ο αμερικανός ΥΠΕΞ επισκέφθηκε το Δίκτυο Μεταναστών «Μέλισσα». Ο Τζον Κέρι έφτασε στην Αθήνα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τη Λευκωσία, την οποία επισκέφθηκε για συνομιλίες με έμφαση στο Κυπριακό.