Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 17:21
Τοπικά

Κέντρο Κοινότητα το «Υγειονομικό» – Συμφωνία Δήμου και περιφέρειας






Σε συμφωνία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ήρθε ο Δήμος Βόλου και πλέον στο πρώην κτίριο του Υγειονομικού, όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί πλατεία, θα φιλοξενηθεί το Κέντρο Κοινότητας, που πρόκειται να συσταθεί για την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Όπως υπογράμμισε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θ. Θεοδώρου, η αλλαγή του σχεδιασμού κρίθηκε επιβεβλημένη από τις νέες ανάγκες και οριστικοποιήθηκε μετά από τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό  και την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη καθώς από τον Μάρτιο του 2016 το Υπουργείο ενημέρωσε τους δήμους για τη νέα δράση, τα Κέντρα Κοινότητας. Από εκεί θα περάσουν οι ωφελούμενοι το προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης και οι ευπαθείς ομάδες.Μόνο το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ αφορά 7.700 ωφελούμενους στην περιοχή του Δήμου Βόλου.
«Αλλάξαμε σχεδιασμό και αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε το κτίριο του Υγειονομικού ως Κέντρο Κοινότητας. Έχουμε κάνει την τροποποίηση και θα γίνει ανακαίνιση του κτιρίου, προκειμένου εξωτερικά το κτίριο να συνδυάζεται με το γειτονικό κτίριο Σπίρερ.
Μοναδική  παραφωνία η Νατάσσα Οικονόμου, που επέμενε ότι ο Δήμος έχει άλλα κτίρια και υποδείκνυε τη στέγαση του στη Νέα Ιωνία. Τι κι αν ο διευθυντής προγραμματισμού του Δήμου Στάθης Νικηφόρου της επισήμανε ότι το κτίριο του Υγειονομικού πληροί όλες τις προϋποθέσεις για Κέντρο Κοινότητας και τις εκατοντάδες πολιτών που θα προσέλθουν σε αυτό και ότι πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώνουν ταξί ή να αλλάζουν λεωφορεία; Η κ. Οικονόμου έχει άποψη και προτιμήσεις…