Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:19
Τοπικά

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία» φώναξαν αγρότες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι






Αγρότες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, ένωσαν τη φωνή τους κατά των πλειστηριασμών σήμερα πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία Βόλου.

Τη σημερινή συγκέντρωση διοργάνωσαν οι εκπρόσωποι 16 σωματείων και παρά το γεγονός ότι ήταν μικρή σε όγκο, εξέπεμψε μήνυμα αποφασιστικότητας για συνέχιση του αγώνα κατά των πλειστηριασμών που από σήμερα γίνονται ηλεκτρονικά.

Στις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων που διοργάνωσαν τη σημερινή κινητοποίηση, κατήγγειλαν την Κυβέρνηση για πρωτοφανή σπουδή να προχωρήσει τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και απηύθυναν κάλεσμα στους Βολιώτες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν για την παρεμπόδιση πλειστηριασμών.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς κ. Βάϊου Κομνηνού, ο οποίος αποκάλυψε ότι λόγω οφειλών προς τις τράπεζες κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή το βιος των αγροτών, υπογραμμίζοντας πως αυτό «είναι άδικο διότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για το γεγονός ότι το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο».

«Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου στα φτωχά εργατικά λαϊκά στρώματα, με δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια, λουκέτα σε επιχειρήσεις, απολύσεις και διόγκωση τη ανεργίας, μειώσεις μισθών και συντάξεων, που έχουν κάνει. Όλα αυτά έχουν κάνει αδύνατο για πάρα πολύ κόσμο να ανταπεξέλθει σε δάνεια που έχει πάρει τα οποία κοκκινίζουν και δεν έχει καμία ευθύνη ο κόσμος αυτός», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Μαργιετάκης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί. Μάλιστα όπως ισχυρίστηκε ενώ τον Οκτώβριο 2017 ημερησίως γίνονταν 900 κατασχέσεις λογαριασμών, σήμερα οι κατασχέσεις λογαριασμών ανέρχονται στις 6.000 ημερησίως για να συνεχίσει λέγοντας: «Απαιτείται να ζωντανέψουν τα σωματεία, οι σύλλογοι αλληλεγγύη. Δεν πρέπει ο κόσμος  να παραμείνει με σταυρωμένα χέρια, αλλά να βγει και να διαμαρτυρηθεί. Η μόνη λύση είναι ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει στο βαθμό της επίθεσης που γίνεται» όπως τόνισε ο ίδιος.

Τέλος εκ μέρους των συνταξιούχων ΟΑΕΕ- ΤΑΕ ο κ. Θανάσης Κοντονίνας κατήγγειλε την Κυβέρνηση, ότι ανέλαβε τη δέσμευση προς τους δανειστές μέσα στο 2018 να διενεργηθούν 10.000 πλειστηριασμοί, αποδοκίμασε την απόφαση οι πλειστηριασμοί από 1ης Μαΐου να επεκταθούν και για τις οφειλές από 500 ευρώ στο Δημόσιο και συνεχίζοντας ανέφερε:

«Είμαστε αγανακτισμένοι. Έχουμε πληρώσει τις εισφορές και πρέπει να τις ξαναπληρώσουμε, διότι ακόμη και για 500 € θα βγάλουν το σπίτι μας στο σφυρί. Δεν είναι δυνατόν να τους αφήσουμε να πάρουν τα σπίτια μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ- ΤΑΕ.