Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:11
Τοπικά

Κάλεσμα ΕΚΒ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και φορέων για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης






Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ, απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι, το ΕΚΒ, το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ αλλά και παραγωγικοί φορείς της πόλης. Μάλιστα κάλεσαν τον κόσμο να δώσει το παρών στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Πλ. Ελευθερίας, ενώ το συντονιστικό των φορέων αποφάσισε κινητοποίηση και στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Αγ. Νικολάου.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην απεργία και να πούνε ένα βροντερό ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στη φοροεπιδρομή και τα μνημόνια. Όπως είπε «Δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο».
Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος κάλεσε όλους τους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ, καθώς όπως τόνισε «οι όποιες ελπίδες υπήρχαν, τέλειωσαν και μένει μόνο ο αγώνας. Τίποτα άλλο. Το τρίτο μνημόνιο ήρθε να ισοπεδώσει όι έχει απομείνει από φόρους, ΕΝΦΙΑ, όρια ηλικίας κ.α.».
Σε αγωνιστικό κλίμα και η τοποθέτηση του προέδρου της ΟΕΒΕΜ Τρυφ. Πλαστάρα. Ο κ. Πλαστάρας ανέφερε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνς έχουν υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα από τις υφεσιακές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί κι έχουν οδηγήσει σε 63.000 λουκέτα και 138.000 χαμένες θέσεις εργασίας. «Να γίνει η αρχή από τον Βόλο. Να αφήσουμε τους καναπέδες, να σβήσουμε την ατομικότητα και όλοι μαζί να συστρατευτούμε. Οι δρόμοι του αγώνα είναι ανοιχτοί» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών καφέ μπαρ κι εστίασης, δήλωσε ότι ο Σύλλογος θα πρωτοστατήσει, ελπίζοντας ότι η συμμετοχή στην απεργία θα είναι καθολική, καλώντας τον κόσμο χωρίς κομματικές γραμμές. Μάλιστα πρόσθεσε ότι στην κινητοποίηση της Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι καταστηματάρχες της Αγριάς που θα έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους και περιφερειακοί Δήμοι, χαρακτηρίζοντας την κινητοποίηση της Πέμπτη απαρχή για επόμενες κινητοποιήσεις.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου τόνισε πως όλοι ενωμένοι θα πρέπει να γίνουν το ανάχωμα ώστε η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να αποσύρει τα αντικοινωνικά μέτρα και να σταλεί το μήνυμα προς εκείνους οι οποίοι με ψέματα ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό.

Τέλος ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κ. Τσέλιος κάλεσε τους εμπόρους να κατεβάσουν ρολά και να μην ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ. Ωστόσο διευκρίνισε ότι είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να ανοίξει, ωστόσο τόνισε την αναγκαιότητα να συμμετέχουν συλλογικά οι έμποροι και το πρωί στις συγκεντρώσεις αλλά και το απόγευμα στην Πλατεία Αγ. Νικολάου. Τέλος ερωτηθείς για τα πολυκαταστήματα, πρόσθεσε ότι ο Σύλλογος απέστειλε επιστολή , μέσω της οποίας τους εξηγεί τους λόγους της κινητοποίησης και ζητά να μην ανοίξουν.