Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 16:41
Τοπικά

Ιταλίδες… καλλονές στο Βόλο






Βλέμματα θαυμασμού προσελκύουν οι 32 συλλεκτικές Μερσεντές από την Ιταλία που ταξίδεψαν μέχρι το Βόλο, ιχνηλατώντας τις ομορφιές της περιοχής μας.

Οι 32 κούκλες, που χρονολογούνται από το 1956 έως το 1982, ανήκουν σε ισάριθμα μέλη του κλαμπ της Μερσεντές Ιταλίας και επισκέφθηκαν την περιοχή μας στο πλαίσιο των δεσμών φιλίας και επικοινωνίας που έχουν αναπτυχθεί με τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου. Τα υπέροχα αυτοκίνητα, εντυπωσιάζουν παρατεταγμένα κατά μήκος του προαύλιου χώρου DomotelXenia και αναδεικνύουν το μεράκι των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το Βόλο και το Πήλιο.

Η συνάντηση των φίλων των κλασικών οχημάτων από το Βόλο με τους αντίστοιχους λάτρεις του είδους από την Ιταλία, επισφραγίστηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων, πρόσκληση προς τα μέλη της Λέσχης του Βόλου να επισκεφθούν την Ιταλία αλλά και την υπόσχεση της επανάληψης της συνάντησης στη γη των Κενταύρων και την επόμενη χρονιά.

Οι εντυπωσιακές Μερσεντές από διάφορες πόλεις της Ιταλίας, όπως Ρώμη, Τορίνο, Μιλάνο και αλλού, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην Ελλάδα, καθώς ταξίδεψαν προηγουμένως σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβάνοντας στο ταξίδι τους επί ελληνικού εδάφους και το Βόλο, για να δηλώσουν, στη συνέχεια, εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής μας.

Το παλαιότερο συλλεκτικό αυτοκίνητο είναι του 1956, έχει γράψει 220 χιλιόμετρα στο κοντέρ και το νεότερο, αντίστοιχα, σε ηλικία, του 1982.

Οι επικεφαλής της αποστολής αναψυχής και φιλίας στην Ελλάδα εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τη χώρα μας, τις πολύ θετικές τους εντυπώσεις για το πνεύμα φιλοξενίας που διαπνέει τους Ελληνες, ενώ υπογράμμισαν ιδιαιτέρως τις ενθουσιώδεις εντυπώσεις τους από το Βόλο.

 

 

Τις θερμές του ευχαριστίες για τη φιλοξενία εξέφρασε ο Φραντσέσκο Μαρτέλα Βάλτερ Περότο, ο οποίος εκπροσωπεί τη Μερσεντές της Ιταλίας, ενώ επεσήμανε ότι «ελπίζουμε να περάσει γρήγορα η κρίση και να ξαναγίνει η Ελλάδα όπως ήταν παλαιότερα. Για μας, πρόσθεσε ο ίδιος, η Ελλάδα είναι ξεχωριστή, διότι οι δύο λαοί συνδέονται με φιλικούς δεσμούς και τρέφουμε ανάλογα συναισθήματα για τους Ελληνες». Ανάλογες θέσεις διατύπωσε, εξάλλου, ο Βάλτερ Περότο, πρόεδρος της Λέσχης της Ιταλίας, ο οποίος ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την επισκέπτομαι επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια».

Οι δύο πρόεδροι πρόσφεραν αναμνηστικές πλακέτες στον κ. Δουλόπουλο, εις ένδειξη φιλίας και εκτίμησης, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά, ότι θα επανέλθουν στο Βόλο την επόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της σύσφιξης σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Πηγή: Εφ. Ταχυδρόμος