Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 01:55
Τοπικά

Ισχυρή χαλαζόπτωση στον Αλμυρό






Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στον Αλμυρό σήμερα 28 Ιουνίου στον Αλμυρό. Δυνατός αέρας, βροχή και χαλάζι δημιούργησαν προβλήματα κυκλοφοριακά, καταστροφές σε οικίες, ενώ οι τηλεφωνικές γραμμές αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η χαλαζόπτωση άρχισε περίπου στις 4 και μισή το απόγευμα και κράτησε λίγο περισσότερο από ένα τέταρτο της ώρας.

Πολλά τα παράπονα των κατοίκων του κέντρου για το νερό που συγκεντρώνει σε ασφαλτοστρωμένα σημεία οι ημιτελείς δρόμοι πέριξ της νέας πλατείας (όπως οδός Μιχοπούλου), αλλά και πολλές παρατηρήσεις για την έλλειψη φρεατίων.

Στην Ευξεινούπολη

Στην Ευξεινούπολη Αλμυρού, κατά τη σημερινή χαλαζόπτωση (Τρίτη 28 Ιουνίου) αποκολλήθηκε από την οροφή οικίας το κλιμακοστάσιο το οποίο ήταν φτιαγμένο από τσίγκους. Ο δυνατός άνεμος παρέσυρε σε τρελλή πορεία τους τσίγκους, με αποτέλεσμα να κοπούν καλώδια της ΔΕΗ, να κλαδευτούν δέντρα και να καταλήξει σε κάγκελα παρακείμενης οικίας και οροφής γκαράζ τα οποία και στράβωσαν από την ορμή των “ιπτάμενων υλικών”.

Ο δρόμος γέμισε με καλώδια και συντρίμια, ενώ κατά την κοπή των καλωδίων της ΔΕΗ, προξενήθηκε δυνατή λάμψη και κρότος τρόμαξε τους κατοίκους. Άμεση ήταν η παρέμβαση της πυροσβεστικής και συνεργείου της ΔΕΗ, αλλά και των περιοίκων οι οποίοι απομάκρυναν τα συντρίμμια και διασφάλισαν ότι το κακό θα σταματήσει εκεί.

ΠΗΓΗ: almyros.gr