Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:11
Τοπικά

Βόλος: Κινητοποίηση του ΕΚΑΒ με αποχή






Σε κινητοποίηση, με αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές συμμετέχει το ΕΚΑΒ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου, από το Βόλο στη Λάρισα, που σχεδιάζει η Διοίκηση του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Ακόμη, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αντιτίθενται στο Ν. 4368/16 αρθ. 78, που περιλαμβάνει διάταξη με την οποία θα σταλεί στα Κέντρα Υγείας προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και των ΟΤΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου, θα απέχει από τις δευτερογενείς μεταφορές από την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 έως την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠ ΕΚΑΒ).

Οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι σε κανένα μέρος της Ελλάδας, δεν τα επιτρέψουν να γίνει διακομιδή ασθενών από μη εξειδικευμένο προσωπικό για μεταφορά ασθενών στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία. Στην ίδια διάταξη προβλέπεται ότι συνοδός στο ασθενοφόρο θα είναι προσωπικό του Κέντρου υγείας, χωρίς να διευκρινίζεται η ειδικότητα, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι και κλητήρας…

Η Ομοσπονδία Προσωπικού του ΕΚΑΒ ζητά συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στη συνέχεια το Δ.Σ της Π.Ο.Π ΕΚΑΒ θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και αποφασίσει τι θα πράξει.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ σημειώνει ότι άπαντα τα πληρώματα- διασώστες, οι οποίοι έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος θα εκτελούν τα επείγοντα περιστατικά, ενώ όσα πληρώματα ασθενοφόρων στερούνται άδειας άσκησης επαγγέλματος, και σε ένδειξη καλής θέλησης, θα εκτελούν διακομιδές νεφροπαθών και καρκινοπαθών.