Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:09
Κόσμος

Ισπανία: Αγωνία για τον δίχρονο που έπεσε σε πηγάδι 91μ. -Θα χρειαστούν και άλλες ημέρες για τη διάσωσή του (video)






Τουλάχιστον δύο ημέρες θα χρειαστούν οι διασώστες για να φτάσουν στο 2χρονο αγοράκι που έχει παγιδευτεί σε ένα βαθύ πηγάδι στη νότια Ισπανία από την Κυριακή.

Αυτό δήλωσε ένας διασώστης ο οποίος ειδικεύεται στις επιχειρήσεις διάσωσης σε ορυχεία.

«Το σημαντικότερο εδώ είναι να καταφέρουμε να φθάσουμε κοντά στο παιδί. Είτε οριζοντίως είτε καθέτως, ώστε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για να προσεγγίσουμε το σημείο όπου βρίσκεται το αγοράκι αυτή τη στιγμή» εξήγησε ο μηχανικός μεταλλείων Χουάν Εσκομπάρ σε δημοσιογράφους από το σημείο των επιχειρήσεων, στο Τοταλάν, στη Μάλαγα.

«Όλο αυτό είναι πολύ περίπλοκο (για να το ολοκληρώσουμε) σε λιγότερο από δύο ημέρες» πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, οι γονείς του Χουλέν έχουν ζήσει άλλη μια οικογενειακή τραγωδία το 2017, όταν ο τρίχρονος γιος τους πέθανε ξαφνικά, ενώ περπατούσε σε μια παραλία σε κοντινή απόσταση από το Τοταλάν.

Οι κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν χθες σε μια αγρυπνία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Πολλοί κρατούταν πλακάτ με το σύνθημα «Όλη η Ισπανία είναι στο πλευρό σας».

Πηγή: iefimerida.gr