Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:09
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισημερινός: Αυτοί είναι οι Έλληνες συλληφθέντες για το κύκλωμα της κοκαΐνης

Οι αρχές του Ισημερινού έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα πρόσωπα των Ελλήνων συλληφθέντων, εχοντας φροντίσει να τα καλύψουν ελαφρώς, διότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης
Την εξάρθρωση του κυκλώματος με την κοκαΐνη ανακοίνωσαν μέσω Twitter οι αρχές του Ισημερινού.






Μάλιστα, δημοσιεύουν και φωτογραφίες από τα πρόσωπα των Ελλήνων συλληφθέντων, εχοντας φροντίσει να τα καλύψουν ελαφρώς, διότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα την Πέμπτη, βαρύτατες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος των τριών συλληφθέντων για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA και των αρμοδίων αρχών του Ισημερινού. Οι διώξεις που ασκήθηκαν στους τρεις συλληφθέντες αφορούν στα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, έξι στον Ισημερινό και τρεις στην Ελλάδα. Οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα είναι ένας 42χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας που είναι γιος αστρολόγου, ένας 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων και ένας 41χρονος Έλληνας αλβανικής καταγωγής.

Οι τρεις συλληφθέντες στη χώρα μας οδηγήθηκαν την Πέμπτη στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες και τους απήγγειλαν τις παραπάνω κακουργηματικές κατηγορίες. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Μέχρι τότε όλοι θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τα κατηγορούμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία. Μάλιστα, για τη μεταφορά των ναρκωτικών, τα κέρδη από την πώληση των οποίων υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσε ειδικά μετασκευασμένο ιστιοπλοϊκό.

Ωστόσο, και οι τρεις συλληφθέντες στην χώρα μας, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον των διωκτικών αρχών τις κατηγορίες.