Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:28
Τοπικά

Θ. Θεοδώρου: Μια τριετία χωρίς λογαριασμούς η Α. Μεριά! – Τα είπε στην Οικονόμου να τ’ ακούσει ο… Γκουντέλιας – Προσφυγή στον Εισαγγελέα






Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, ο καθορισμός των τελών ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ, η   τοποθέτηση υδρομέτρων και η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης των ακινήτων στις τοπικές κοινότητες Πορταριάς, Μακρινίτσας (συμπεριλαμβανομένης συνοικίας Κουκουράβας), Άλλης Μεριάς, Σταγιατών και Κατηχωρίου, με τις μειοψηφίες, πάντως, και τους εκπροσώπους των συγκεκριμένων κοινοτήτων να ζητούν δραστική μείωση των τελών, επικαλούμενοι το πρότερο καθεστώς από τη μια και την οικονομική δυσχέρεια πολλών κατοίκων από την άλλη.

Αντίθετα σχεδόν όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη τοποθέτησης υδρομέτρων, όπου δεν υπάρχουν, και τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης.

Στις αιτιάσεις αυτές απάντησαν τόσο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Απ. Γαλάτης και Στ. Παπαευσταθίου, όσο και ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, που σημείωσαν ότι είναι θέμα ισονομίας και ισοπολιτείας να πληρώνουν όλοι για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται και ότι μόνο έτσι μπορεί να περιοριστεί η μεγάλη σπατάλη νερού.

Στη διάρκεια της συζήτησης, που ήταν έντονη, δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί και οι αντιπαραθέσεις, ιδιαίτερα μεταξύ των κ. Γαλάτη και Ρηγώνη, προέδρου του ΔΣ της τοπικής ενότητας Πορταριάς, που ωστόσο δεν πήραν μεγάλη έκταση.

Όπως ήταν φυσικό τη συζήτηση απασχόλησε και ο πρώην αντιδήμαρχος Πορταριάς και στέλεχος της Δημαρχίας Σκοτινιώτη, Γιάννης Γκουντέλιας, που τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί να επανέλθει στο προσκήνιο με ανακοινώσεις στον τοπικό Τύπο. Για τον κ. Γκουντέλια, λοιπόν, η «βόμβα» ήρθε από το κ. Θεοδώρου που απαντώντας στην κ. Νατάσσα Οικονόμου έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη γιατί το 2011,2012 και 2013 δεν εστάλησαν λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ στην Άλλη Μεριά (σημ. Εκλογική «περιφέρεια του κ. Γκουντέλια) και πως οι πελατειακές σχέσεις που είχαν γίνει καθεστώς επί ημερών τους τελείωσαν.

Στον κ. Γκουντέλια εξαπέλυσε επίθεση και ο Απ. Γαλάτης, που ανέφερε: «Βγήκε ένας γιαλαντζί πολιτικός ονόματι Γκουντέλιας και μιλάει.  Αλλά σε αυτό το δρόμο τρέχουν Ferrari, όχι fiatακια 500αράκια».