Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 23:28
Τοπικά

Βόλος: Παρά τη μιζέρια και το λαϊκισμό των μειοψηφιών, προχωρούν Καρναβάλι και skateboard






Μαυρίλα, μιζέρια και αφόρητος λαϊκισμός από τις ποκιλώνυμες μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στη σημερινή του συνεδρίαση, όπου καταψήφισαν τη χρηματοδότηση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι, αλλά και τη δημιουργία χώρου παιδιού (skateboard), στον Άναυρο, πίσω από το κτίριο του Ενυδρείου και απέναντι από την είσοδο του χώρου που οδηγεί στον ΟΚΑΝΑ.

Ειδικά οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που ως δημοτικές αρχές «φέσωσαν» το Δήμο με εκατομμύρια δραχμές, επιδόθηκαν σε επίδειξη πνεύματος οικονομίας, με γενικότητες και φαιδρούς αφορισμούς, για το θέμα του Καρναβαλιού.

Η τοποθέτηση του προέδρου του ΔΕΟΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ήταν καταλυτική, με τον Γιώργο Βλιώρα να υπογραμμίζει ότι η πόλη χρειάζεται τέτοιες εκδηλώσεις και εξήγησε ότι τα χρήματα που δαπανά ο Δήμος, έχουν ανταποδοτικότητα, διότι γυρίζουν στην πόλη, που στόχος είναι να γίνει τόπος τουριστικού προορισμού.

Όπως σημείωσε, πλήθος ατόμων, τουλάχιστον 600 μέχρι τώρα, ζήτησαν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, όχι μόνο από την περιοχή μας αλλά και 1300 τουρίστες από κρουαζιερόπλοιο που θα καταπλεύσει εκείνη την ημέρα στο λιμάνι του Βόλου. Επίσης τόνισε ότι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, η Δημοτική Αρχή βοηθάει τα καταστήματα να δουλέψουν, φέρνοντας κόσμο στην πόλη.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίες, είπε «Η σιωπή μου προς απάντησή σας. Για όλα αυτά που κάνουμε θα μας κρίνει ο κόσμος κι όχι εσείς».

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή, ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, το πάρτι στον Δήμο, με τις προκλητικές σπατάλες για δήθεν «προβολή της πόλης», συνεχίζεται τις Απόκριες, χωρίς ουσιαστικό σκοπό και όφελος για την πόλη, πέραν της επικοινωνιακής προβολής της Δημοτικής Αρχής και της εξυπηρέτησης προσωπικών επιδιώξεων.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Μιτζικός, χαρακτήρισε θετικό το ότι γίνονται εκδηλώσεις στην πόλη και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να είναι συγκρατημένη στα οικονομικά.
Το skateboard

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού με σκοπό την προμήθεια εξοπλισμού ύψους 70.000 ευρώ, για τη δημιουργία πάρκου skate στο παραλιακό πάρκο του Αναύρου και συγκεκριμένα πίσω από το κτίριο του Ενυδρείου και απέναντι από την πρώην κύρια είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου.

Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου ισσχυρίστηκε ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, αποκαλύπτει πως βαδίζει χωρίς να έχει έναν συνολικό και μακρόπνοο σχεδιασμό και τη χαρακτήρισε εσφαλμένη γιατί δήθεν το έργο αυτό καταργεί ένα κομμάτι του πάρκου του Αναύρου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης απάντησε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει να σκεφτεί τίποτα… «Τα παιδιά δεν περιμένουν και θα είναι ένα έργο-βιτρίνα για την πόλη», είπε.

Το έργο ψηφίστηκε από τον Μ. Πατσιαντά ο οποίος ζήτησε κάτι αντίστοιχο να γίνει σύντομα και στη Ν. Ιωνία. Θετικά ψήφισαν επίσης οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο Μιχ. Μιτζικός, ενώ καταψήφισαν οι Νατάσα Οικονόμου και Φ. Λαμπρινίδης.