Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:50
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα για την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας: Τέσσερις τραυματίες – Για «δολοφονική επίθεση» μιλούν οι αστυνομικοί






Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, μετά την καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ που έκαναν άγνωστοι λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, επί της οδού Βερανζέρου.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας, το πρωί της Τρίτης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι δράστες ήταν μαυροφορεμένοι νεαροί, ενώ η επίθεση διήρκησε 3 με 4 λεπτά.

«Όταν έστρεψα το βλέμμα μου προς το ΑΤ Ομονοίας είδα νεαρά άτομα με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που ήρθαν από την Γ Σεπτεμβρίου. Στην αρχή έκανα βήματα πίσω γιατί φοβήθηκα. Στη συνέχεια τους είδα να πετούν μπουκάλια και να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικείμενα σε αυτοκίνητα έξω από το ΑΤ» περιέγραψε ο δικηγόρος Βασίλης Μουλέζας.

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή, μετά την καταδρομική επίθεσηΠαρκαρισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή, μετά την καταδρομική επίθεσηΟι νεαροί πέταγαν μολότοφ επί 4 λεπτάΟι νεαροί πέταγαν μολότοφ επί 4 λεπτάΗ κλούβα των ΜΑΤ που επίσης έγινε στόχος της επίθεσηςΗ κλούβα των ΜΑΤ που επίσης έγινε στόχος της επίθεσης

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε στις 20:45 στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας στην οδό Βερανζέρου με τους επιτιθέμενους κουκουλοφόρους να δείχνουν ότι ήθελαν θύματα αστυνομικούς.

Περίπου 50-70 άτομα επιτέθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις στο Α.Τ. Ομονοίας, πετώντας πολλές βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Αρχικά, οι δράστες, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Ολα αυτά, μάλιστα, την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει εμφανείς εποχούμενες περιοπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε στιγμή του 24ωρου.

Καζάνι που βράζει η ΕΛ.ΑΣ. μετά την επίθεση

Καζάνι που βράζει είναι η Ελληνική Αστυνομία, μετά και την θρασύτατη επίθεση με μολότοφ, δεκάδων κουκουλοφόρων κατά του Α.Τ. Ομόνοιας που προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μετά τη «δολοφονική επίθεση», όπως την χαρακτηρίζουν, στο Α.Τ. Ομονοίας.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τους τραυματίες αστυνομικούς, μέσα από το 401.

Οι τέσσερις τραυματίες αστυνομικοίΟι τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, τρεις μεταφέρθηκαν στο 401Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, τρεις μεταφέρθηκαν στο 401Οι τραυματίες αστυνομικοί φέρουν τραύματα στα χέρια και στα πόδιαΟι τραυματίες αστυνομικοί φέρουν τραύματα στα χέρια και στα πόδιαΕγκαύματα και εκδορέςΕγκαύματα και εκδορές

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συνόδευσε τις φωτογραφίες με την παρακάτω σκληρή ανακοίνωση:

«Όλοι αύριο Τρίτη ώρα 12.00 στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας για την δολοφονική επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας.

Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια;

Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηρων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν.

H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη “επιτυχημένη” μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι’ αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

Περιπολικά, όπως και άλλα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιέςΠεριπολικά, όπως και άλλα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιέςΣτην καταδρομική επίθεση συμμετείχαν περίπου 40 άτομαΣτην καταδρομική επίθεση συμμετείχαν περίπου 40 άτομα

Ειδικοί φρουροί: Δεν έχει διάθεση να τους συλλάβει η πολιτεία

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας καταγγέλλει ηγεσία και πολιτεία για το γεγονός ότι δεν συλλαμβάνονται οι κουκουλοφόροι.

«Με έγγραφες διαταγές δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες, ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό και το Α.Τ, βρέθηκε με έναν σκοπό ανυπεράσπιστο σε επιθέσεις κουκουλοφόρων που η ηγεσία και η πολιτεία δεν έχει διάθεση να συλλάβει και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται. Σαν σήμερα ο κ. Τόσκας κατάργησε την “Δ”. Είναι εμφανής η απουσία της και τα αποτελέσματα τα εισπράττουμε πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας.