Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 21:43
Κόσμος

Θρίλερ με τους 8: Πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου






Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των 8 τούρκων στατιωτικών της Αλεξανδρούπολης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου με το οποίο διέφυγαν από την Τουρκία, πριν από την απογείωσή τους με κατεύθυνση την Ελλάδα.

Οι ίδιοι φέρονται να έχουν καταθέσει στις ελληνικές αρχές ότι μόλις αποφάσισαν να φύγουν για την Αλεξανδρούπολη, έβγαλαν τα όπλα τους από τις θήκες τους και τα πέταξαν στο έδαφος, σε ένα ξέφωτο κοντά στο πεδίο άσκησης. Στη συνέχεια πέταξαν και τις θήκες. Αμέσως μετά όμως, όπως είπαν «έπρεπε να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με το σύστημα που υπάρχει στο ελικόπτερο και είναι καταχωρημένες συντεταγμένες, στρατιωτικοί χάρτες αλλά και οι τελευταίες διαδρομές και επιχειρήσεις του ελικοπτέρου».

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί αποφάσισαν να ξηλώσουν το συγκεκριμένο σύστημα, αφού οι εντολές που είχαν ήταν πως σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου να εξαφανίσουν το συγκεκριμένο σύστημα, πράγμα που έκαναν. Σύμφωνα με όσα είπε η δικηγόρος τους κ.Ίλια Μαρινάκη, στο protothema.gr  το εξάρτημα που πέταξαν οι οκτώ περιείχε μόνο στρατιωτικά δεδομένα και συντεταγμένες και δεν πρόκειται για το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου.

Πάντως,  μόλις έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από την Τουρκία το ειδικό κλιμάκιο που θα παραλάμβανε για να επιστρέψει το ελικόπτερο στην Τουρκία, το πρώτο πράγμα που ζήτησαν να ελέγξουν οι Τούρκοι αξιωματικοί ήταν αν το συγκεκριμένο σύστημα ήταν ακόμα στο ελικόπτερο και όταν πήραν την διαβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι δεν είχαν παραβιάσει τίποτα από το Black Hawk, κατάλαβαν ότι πράγματι το είχαν εξαφανίσει οι ίδιοι οι πιλότοι.