Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:44
Τοπικά

Θετικές εξελίξεις για επένδυση της ΕΒΟΛ σε αρωματικά φυτά και βότανα






Ώριμες είναι οι συνθήκες για την υλοποίηση επιδοτούμενης επένδυσης ύψους 10 εκ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αρωματικών φυτών και βοτάνων(ρίγανη, τσάι, λεβάντα, δυόσμος, μελισσόχορτο, κόλιανδρος, δάφνη), καθώς και μονάδα επεξεργασίας με σύγχρονο τυποποιητήριο ξηρών καρπών(αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια) και οσπρίων(φακές, ρεβύθια, φασόλια, κουκιά), εκτιμά η διοίκηση της ΕΒΟΛ.

Η επένδυση έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί άμεσα στην περιοχή του Βελεστίνου(σε οικόπεδο εκτάσεως 40 στρεμμάτων) και από την ήδη συνταχθείσα μελέτη προκύπτει σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες σε πρώτη φάση θα ξεπεράσουν τις 80.

Όπως αναφέρεται, σήμερα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, συνεχώς αυξανόμενο για την καλλιέργεια και μεταποίηση αρωματικών φυτών και βοτάνων καθώς και για την τυποποίηση ξηρών καρπών και οσπρίων.
Για το σημαντικό αυτό θέμα, ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, Νικήτας Πρίντζος συζητά εδώ και τρεις μήνες περίπου με μεγάλη αλυσίδα, η οποία έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς επίσης και με εταιρεία διανομής, η οποία διανέμει προϊόντα σε 1.000 περίπου φαρμακεία του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον για το θέμα αυτό έχει δείξει και η ΣΕΚΕ μέσω του Γενικού της Διευθυντή, Προέδρου της ΣΑΣΟΕΕ και πρώην Υπουργού κ. Α.Κοντού, η οποία και εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει στην επένδυση.
Παράλληλα υπήρξαν και συζητήσεις με την εξαγωγική εταιρεία τεραστίου μεγέθους, SUNEL, της οποίας μία από τις πολλές δραστηριότητες της είναι η εμπορία των ως άνω προϊόντων σε όλο τον κόσμο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι δραστηριοποιείται τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Μ.Ανατολή και εδρεύει στην Σμύρνη.
Οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν στην Ξάνθη, παρουσία και του Προέδρου κ. Νικ.Πρίντζου, ήταν πολύ θετικές και υπήρξε εκ μέρους της SUNEL ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτή την επένδυση.
Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται επίσκεψη του κ. Αλ. Κοντού και του κ. Νικ.Πρίντζου στην Σμύρνη, προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω οι συζητήσεις για την επένδυση στην οποία σημαντικό ρόλο θα έχει ο ΑΣ ΒΟΛΟΥ.

Το τελευταίο διάστημα τόσο δε σε Πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος συνάντησε πάρα πολλούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα πιο πάνω προϊόντα και είχε χρήσιμες και ουσιαστικές συζητήσεις.
Ορισμένοι εξ’αυτών εξέφρασαν και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ως άνω εταιρεία.
Θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις μετά και την επίσκεψη του κ. Κοντού και του κ. Πρίντζου στην Σμύρνη, και εφόσον αυτό ευοδωθεί θα υπάρξει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών στο Βόλο, όπου και θα δοθούν σχετικές ανακοινώσεις.