Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 00:55
Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Βόλου για τους συμβασιούχους

Μαζική και μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου, ταξικά σωματεία και φορείς καθώς και εργαζόμενοι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ενάντια στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.
Οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων και αρκετοί συμβασιούχοι συνάδελφοι, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βόλου, Κ. Θεοδώρου, όπου απαίτησαν να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος συμβασιούχος από τους 82 περίπου συμβασιούχους που δουλεύουν αυτή την στιγμή στο Δήμο Βόλου. Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ κατήγγειλαν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία από κοινού με το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό και απαίτησαν από την Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην υπογραφή των απολύσεων των συναδέλφων. «Αυτό είναι το σύστημα που υπηρετούν πιστά: απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πάνω από 8 μήνες, χτυπά αλύπητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά», δήλωσε  η Καρυδάκη Εύη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην υπηρεσία Καθαριότητας της Ν. Ιωνίας και αργότερα και στη διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, όμως δεν προχώρησαν σε κατάληψη των αμαξοστασίων όπως είχε αποφασίσει η ΠΟΕ ΟΤΑ. Όπως ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου κ. Καρυδάκη, ο Βόλος είναι από τις λίγες πόλεις που δεν έγινε κατάληψη των αμαξοστασίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, που στην ουσία υποστηρίζει ότι οι συμβασιούχοι με πάνω από οκτώ μήνες σύμβαση είναι παράνομοι και υπάρχει το ενδεχόμενο, λόγω της ακυρότητας των συμβάσεων, να πληρώσουν τα χρήματα που έχουν δουλέψει ήδη.
Σύμφωνα με την κ. Καρυδάκη, «ενώ είχε κανονιστεί από χθες κινητοποίηση στις 9.30 στο αμαξοστάσιο της Ν. Ιωνίας και θα έπρεπε να έχουν κλείσει τα δύο αμαξοστάσια, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα εστάλη μήνυμα από την πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, που καλούσε για 9.30 σήμερα το πρωί στο Αμαξοστάσιο Βόλου, προφανώς για να σπάσει όλη την κινητοποίηση».
Τελικά έγινε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο της Ν. Ιωνίας, στη συνέχεια μερικοί εργαζόμενοι πήγαν στο αμαξοστάσιο Βόλου, με την συνδικαλίστρια να αναφέρει ότι έγινε ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Βόλου.
Η Εύη Καρυδάκη ζήτησε από τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αμαξοστάσια και να αγωνιστούν, γιατί σε πολλούς δήμους, σχεδιάζεται η καθαριότητα να περάσει σε ιδιώτη.