Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 17:01
Τοπικά

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Βολιώτες στην ομάδα Wheeling2help






Την ποδηλατική ομάδα Wheeling2help υποδέχθηκε χθες ο Βόλος,  διοργανώνοντας μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού στην παραλία του Βόλου.

Τους ποδηλάτες υποδέχθηκαν στις 4:30 το απόγευμα, στη Λεωφόρο Αθηνών πολίτες με τα ποδήλατά τους και μαζί έφτασαν ως την παραλία του Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις, όπως επίδειξη παραολυμπιακών αθλημάτων μπάσκετ 3 on 3 με αμαξίδια, βιωματικές δράσεις «ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ» (βόλτα με αμαξίδιο, χρήση λευκού μπαστουνιού), επιδείξεις αυτοάμυνας, πάλη σε μικρά παιδιά, εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών, γνωριμία με τις πρώτες βοήθειες, ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία.

Παράλληλα, υπήρχαν περίπτερα εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων, οι οποίες ενημέρωσαν για τις δράσεις τους, υλοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, καθώς επίσης η δράση «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς – Συλλέγω Ανακυκλώνω Προσφέρω» και η επίδειξη εκκένωσης χώρου με σχοινιά και φορεία από τη ταράτσα του Πανεπιστημίου και αναρτήθηκε πανό με μήνυμα κατά των ανισοτήτων.

Η ποδηλατική ομάδα Wheeling2help ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και διασχίζοντας 20 πόλεις, με στάση στον Βόλο, βοηθά να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια.
Ξεκίνησε την ίδια ημέρα με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ σε κάθε πόλη αφήνει και πέντε αναπηρικά καροτσάκια, που ο Δήμος διαθέτει εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Η online καμπάνια τρέχει και από εκεί συγκεντρώνονται τα χρήματα για την αγορά των αναπηρικών αμαξιδίων. Ο στόχος είναι τα 19.000 ευρώ και έχει φτάσει ήδη στο 50%, στα μισά της διαδρομής.

Η επόμενη στάση είναι το Αχλάδι στη Φθιώτιδα, ακολουθεί η Λαμία, η Αθήνα και από την Πελοπόννησο μετά η ποδηλατική ομάδα θα κατέβει στην Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο) όπου είναι ο τερματισμός.

Ο κόσμος που θέλει να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα wheeling2help.com ή τη σελίδα της ομάδας στο facebook όπου θα βρει link στο οποίο μπορεί να κάνει δωρεά.

 

wheeling3

 

wheeling6