Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024 02:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θήβα: Έπιασαν πάλι τους ληστές με τον ανήλικο αρχηγό






H σπείρα λήστευε περαστικούς μέρα- μεσημέρι.

Έχουν χάσει το λογαριασμό ακόμη και οι αστυνομικοί της Ασφαλείας, με τις φορές που έχουν οδηγήσει στη δικαιοσύνη τα μέλη μιας σπείρας νεαρών οι οποίοι ληστεύουν περαστικούς μέρα- μεσημέρι στο Πυρί Θηβών, υπό τις οδηγίες του ανήλικου δραπέτη αρχηγού τους.

Ο 17χρονος «εγκέφαλος» της συμμορίας, που είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου όπου κρατούνταν για παρόμοια αδικήματα, συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχή της Θήβας μαζί με τρεις συνεργούς του ηλικίας 24, 19 και 18 χρόνων.

Από τις αρχές Μαΐου, οι νεαροί κακοποιοί είχαν ληστέψει έναν ηλικιωμένο στη στάση του ΚΤΕΛ στο Πυρί, είχαν αρπάξει χρήματα, μία χρυσή αλυσίδα και διάφορα προσωπικά έγγραφα από έναν άλλο στην ίδια περιοχή και ένα χρυσό σταυρό με την αλυσίδα του από μια ηλικιωμένη σε περιοχή της Θήβας. Παράλληλα, είχαν διαπράξει τρεις κλοπές και μία απόπειρα από σταθμευμένα οχήματα σπάζοντας τα τζάμια και είχαν αρπάξει χρηματικά ποσά και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Τέλος είχαν διαρρήξει ένα σπίτι με λεία κοσμήματα και είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν άλλο ένα σε περιοχές της Θήβας.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός εκ των μελών της σπείρας και ποσότητα ηρωίνης βάρους 2,1 γραμμαρίων σε μορφή «βράχου που είχε πάνω του ο 17χρονος.

Όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που άσκησε σε βάρος τους και σε βάρος άλλων δύο ανήλικων συνεργών τους που αναζητούνται δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο ανήλικος αρχηγός κατηγορείται ακόμη για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και παραβίαση των περιορισμών διαμονής.

 

 

Πηγή: protothema.gr