Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 01:03
Τοπικά

Θέμα πολεμικών αποζημιώσεων έθεσε ο Αχ. Μπέος στο Γερμανό πρόξενο






Το θέμα των αποζημιώσεων των θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας και του κατοχικού δανείου τέθηκε στο Γερμανό πρόξενο από το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, που επιπροσθέτως τον ενημέρωσε για την κατάσταση της περιοχής και συζήτησαν θέματα συνεργασίας, στη διάρκεια συνάντησής τους στο Δημαρχείο του Βόλου

Συγκεκριμένα συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κ. Ίνγκο Βος είχε σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος με τους δύο άντρες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον Ιανουάριο στην Θεσσαλονίκη.

Η Μαγνησία, η ανάγκη υλοποίησης νέων έργων και ολοκλήρωσης των όσων βρίσκονται εν εξελίξει, το κατοχικό δάνειο αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ήταν μερικά από τα θέματα τα οποία και συζήτησαν ο Δήμαρχος Βόλου και ο Πρόξενος στην σημερινή συνάντηση.

Ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε τον Γερμανό Πρόξενο για θέματα που δεν θίχτηκαν ποτέ τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ αυτών και για το κατοχικό δάνειο και την εξέλιξη του δικαστικού αγώνα για τις αποζημιώσεις των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Μπέος στο Νομό υπάρχουν τέσσερις περιοχές που έχουν πληρώσει με αίμα την Γερμανική Κατοχή και έχουν χαρακτηριστεί Μαρτυρικές : η Δράκεια, η Κερασιά, η Νέα Αγχίαλος και Ριζόμυλος.

Επίσης ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στα έργα που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή αλλά και σε όσα βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα ενίσχυσης της αγοράς με ρευστότητα και μείωση της ανεργίας με την προσέλκυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας.

Από την πλευρά του ο κ. Βος δήλωσε ανοιχτός στην συνεργασία σε ότι αφορά το θέμα των αποζημιώσεων των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα ενώ για την δρομολόγηση της συνεργασίας των δύο πλευρών τόσο στο προαναφερόμενο θέμα όσο και στην προσέλκυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ορίστηκε νέο ραντεβού, αυτή την φορά στην Θεσσαλονίκη, μέσα στον Ιανουάριο.

Στο τέλος της συνάντησης οι δύο άνδρες αντάλλαξαν αναμνηστικά.