Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:49
Τοπικά

Οριστικά την Τετάρτη η άφιξη προσφύγων στου «ΜΟΖΑ» – Ο στρατός την ευθύνη λειτουργίας






Την Τετάρτη έρχονται τελικά οι πρόσφυγες στο Βόλο, για να στον ειδικό χώρο που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις της πρώην αντιπροσωπείας ΜΟΖΑ των πρώτων 200 έως 300 προσφύγων, όπως ενημερώθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι ο Δήμος Βόλου από το υπ. Εθνικής Άμυνας.

Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, πουστο περιθώριο της επίσκεψής του στο έργο στις διαβάσεις του ΟΣΕ, δήλωσε:

«Σήμερα περνάει από οικονομική επιτροπή για να κάνει δεχτεί την δωρεά του κ. Μόζα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της άλλης, θα έρθουν οι πρώτοι 200-300 πρόσφυγες. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής που κατάφερε να αποτρέψει την παρουσία των προσφύγων μέσα στο λιμάνι και χάρη στις δικές μας παρεμβάσεις θα φιλοξενηθούν σε έναν ανθρώπινο χώρο έξω από την πόλη.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς, ο στρατός θα έχει την ευθύνη σε ότι αφορά τη σίτιση την καθαριότητα και γενικά την όλη λειτουργία του κέντρου».

Για τους πεσούς

Ακόμη για το θέμα των πεσσών («δόντια») στην οδό Αθηνών, στις Νέες Παγασσες, ο κ. Μπέος έκανε γνωστό ότι αυτή την εβδομάδα γίνεται η προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των πεσών στην είσοδο της πόλης και πως υπολογίζει ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχει γίνει η μεταφορά