Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Bild «βλέπει» Γερμανό πολιτικό πίσω από το φυλλάδιο της Ειδομένης






Η γερμανική εφημερίδα “Bild” απεικονίζει ένα από τα φυλλάδια που διανεμήθηκαν στους πρόσφυγες και με κόκκινο μαρκαδόρο έχει κυκλώσει το όνομα του Γερμανού πολιτικού: “Kommando Norbert Blum”.

O Norbert Blum, ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του CDU της Μέρκελ, έχει διατελέσει και υπουργός Εργασίας. Ο 80χρονος πολιτικός είχε βρεθεί το Σάββατο στο πλευρό των προσφύγων στην Ειδομένη κι έστησε σκηνή στην οποία μάλιστα διανυκτέρευσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Ο φακός μάλιστα ήταν εκεί για να απαθανατίσει το γεγονός. Στους δημοσιογράφους επέκρινε δριμύτατα την στάση της Ουγγαρίας και των χωρών του λεγόμενου Βαλκανικού Διαδρόμου για το σφράγισμα των συνόρων. «Τι είδους λύση είναι αυτή σε τελική ανάλυση; Κάνουν όμορφα κι ωραία ένα βήμα πίσω και λένε ας τα βγάλει η Ελλάδα πέρα μόνη της», είχε δηλώσει λίγες ημέρες νωρίτερα από την Ειδομένη.

«Δεν είναι αυτό η Ευρώπη», είπε προσθέτοντας πως εν γένει η κατάσταση που επικρατεί είναι ανάξια της ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Η επίσκεψή του πάντως στην Ειδομένη σχολιάστηκε πικρόχολα από διάφορα γερμανικά ΜΜΕ. Για παράδειγμα, η Frankfurter Allegmeine Zeitung είχε γράψει πως με την κίνησή του αυτή ο 80χρονος πολιτικός έγινε περίγελος.

 

Πηγή: protothema.gr