Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:42
Αθλητικά

Η Τσέλσι πέρασε… βόλτα από την Τούμπα, 1-0 τον ΠΑΟΚ






Με μεγαλύτερη άνεση από ότι δείχνει το τελικό 0-1 στην Τούμπα, κέρδισε η Τσέλσι τον ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Λονδίνου ήταν καταιγιστική, έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να βάλει και άλλα γκολ με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ανήμπορο να αντιδράσει σε αυτό το επίπεδο. Είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας η ομάδα του Σάρι, έφτιαξε φάσεις για γκολ αλλά ήταν άστοχη με τον Πασχαλάκη να αποκρούει κάποια σουτ.

Το γκολ για την Τσέλσι στο 7′ από τον Γουίλιαν, μετά από φανταστική αντεπίθεση της Τσέλσι.

Όσο το σκορ έμενε στο 0-1, ο ΠΑΟΚ ήλπιζε. Έστω και με αυτήν την κακή εμφάνιση, είχε μείνει μέχρι τέλους στο παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιχείρησε να ανεβάσει την απόδοσή του. Ωστόσο, δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιερίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίτσιο, Ζαμπά (81′ Μπίσεσβαρ), Ζάκχοφ, Ελ Καντουρί (69′ Πρίγιοβιτς), Πέλκας (62′ Ουάρντα) .

ΤΣΕΛΣΙ (Σάρι): Κέπα, Ρούντιγκερ, Κρίστινσεν, Αλόνσο (65′ Αθπιλικούετα), Ζαπακόστα, Καντέ, Μπάρκλεϊ, Ζορζίνιο (65′ Φάμπρεγας), Πέδρο, Γουίλιαν, Μοράτα (80′ Ζιρού).

«Διπλό» της ΜΠΑΤΕ στην έδρα της Βίντι

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αντίπαλος των Τσέλσι και ΠΑΟΚ στο 12ο όμιλο του Europa League, έφυγε νικήτρια με 2-0 από την έδρα της Βίντι («Groupama Arena») και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τους «μπλε» (0-1) απόκτησε προβάδισμα για την προνομιούχο πρώτη δυάδα του γκρουπ. Οι Λευκορώσοι, που θα αντιμετωπίσουν τον Κυπελλούχο Ελλάδας στο Μπορίσοφ στις 4 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Οι παίκτες του Μπάγκα άνοιξαν το σκορ στο 27΄ με τον Τουομίνεν και διπλασίασαν με τον Φιλιπένκο στο 85΄.

 

Η βαθμολογία:

1. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3

2. Τσέλσι 3

3. ΠΑΟΚ 0

4. Βίντι 0